Laminaat in huis 0

Laminaat in huis

Vroeger had nagenoeg iedereen overal vloerbedekking in huis. Later zag je dit alleen nog in slaapkamers of op trappen. Tegenwoordig zie je het bijna nooit meer ondanks dat het heerlijk warm aanvoelt aan jouw voeten in de koude wintermaanden en het straalt ook een warme sfeer uit. Bijna iedereen wil deze warme sfeer graag in zijn woonkamer hebben, daarom koos men in het verleden vaak voor een mooie tegelvloer met daarop een mooi, warm vloerkleed. De meeste mensen hebben echter de voorkeur voor een houten vloer. Hout straalt veel warmte uit. Een echte houten vloer kost echter veel geld als je deze aanschaft. Dat is niet het enige, ook het onderhoud van een echte houten vloer kost veel geld. Daarom kiezen veel mensen voor een alternatief. Dit alternatief is laminaat. De kwaliteit van laminaatvloeren is de afgelopen jaren enorm verbeterd. Een laminaatvloer is vaak niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Een laminaatvloer is qua aanschaf en onderhoud veel goedkoper dan een echte houten vloer en het verschil zie je bijna niet meer, dus de keuze is vaak snel gemaakt voor veel mensen.

Laminaat leggen

De opbouw van laminaat

Een goede lamimaatvloer bestaat vaak uit drie of vier lagen. De onderste laag is een melanine laag. De laag daar bovenop bestaat uit papier wat bedrukt is met diverse houtstructuren. De bovenste laag is de belangrijkste laag, deze zie je namelijk en daar loop je overheen. De bovenste laag moet dus mooi en sterk zijn, dit is de toplaag. Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar is verschillende kwaliteiten. Je kunt je vast voorstellen dat de laminaatvloer in jouw slaapkamer minder te verduren krijgt dan de laminaatvloer in jouw woonkamer of keuken. Daarom is het belangrijk om in de winkel duidelijk aan te geven voor welke ruimte jij een vloer zoekt. Op deze manier kan de verkoper jou goed adviseren over welke vloer wel of niet geschikt is voor jouw ruimte.

Laminaat leggen

Vroeger was laminaat leggen er lastig, maar tegenwoordig is het niet moeilijk meer. Nagenoeg iedereen kan laminaat leggen. Tegenwoordig is het meeste laminaat het welbekende kliklaminaat. De laminaatdelen kun je dan eenvoudig in elkaar klikken. Het is als het ware een grote puzzel. Als de vloer mooi ligt,zal jouw woonkamer een mooie warme uitstraling hebben. Vind je het toch nog niet warm genoeg, dan kun je altijd nog kiezen voor een mooi, warm vloerkleed om de sfeer compleet te maken.

Bron afbeelding: https://www.yourfloor.nl/advies/ondervloeren/welke-ondervloer-bij-laminaat/

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *