Een laminaatvloer voor je woning? Hier moet je op letten 0

Een laminaatvloer voor je woning Hier moet je op letten

Bij het kiezen van het juiste laminaat zijn er verschillende aspecten die je in overweging moet nemen. Zo is de keuze enorm en zijn er grote verschillen in prijs, dikte en het motief, waardoor het kan gebeuren dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We zetten alle belangrijke zaken voor je op een rij. 

Welke kleur en motief kies ik voor mijn laminaat?

Bij het kiezen van laminaat heb je keuze uit vele verschillende soorten kleuren en stijlen. De kleur die je kiest is volledig aan jou, maar ga met een donker interieur bij voorkeur voor een lichte kleur laminaat en vice versa. Zo oogt je ruimte ruimer. Ook wat het motief betreft kun je met laminaat alle kanten op. Kies bijvoorbeeld voor een motief met tegels als je wel de look wilt, maar liever niet aan het werk wilt met zware, koude tegels. Ook houten vloeren van bijvoorbeeld Quick step laminaat zijn erg populair, zo kun je een karakteristieke sfeer creëren zonder al te diep in de buidel te tasten. 

Dikte van het laminaat

Laminaat is beschikbaar in diktes tussen de 6 en 14 mm. De dikte van het laminaat is afhankelijk van de ruimte waarin je het wilt leggen. Hoe vaker je door de ruimte loopt, hoe dikker wordt aanbevolen. Gebruik laminaat van 6 mm in ruimtes waar je niet vaak komt, of ruimtes voor de korte termijn, bijvoorbeeld een studentenkamer. Laminaat vanaf 8 mm gebruik je voor ruimtes die vaak belopen worden, zoals de woonkamer en keuken. 

Een laminaat met V-groef: wel of niet?

Bij het kiezen van laminaat heb je de keuze tussen laminaat met en zonder een V-groef. Deze groef bevat aan de zijkant nerven, waardoor het eruit ziet als hout. Het voordeel is dat je vloer er dus authentieker uitziet. Bovendien slijt je vloer minder snel, omdat vuil tussen de nerven blijft liggen. Daarentegen is laminaat met een V-groef wel wat duurder dan laminaat zonder deze groef. Ook ziet laminaat zonder groef er egaler uit. Het gaat dus ook om persoonlijke smaak en wat bij jouw interieur past. 

De ondervloer: onmisbaar bij het leggen van laminaat

Koop bij je laminaatvloer ook altijd een ondervloer. Dit heeft meerdere redenen: een ondervloer egaliseert je bouwvloer, weert vocht en houdt geluid tegen. Fijn voor je (onder)buren dus! Er zijn verschillende soorten ondervloeren, dus raadpleeg een specialist bij jou in de buurt voordat je een vloer koopt. Bij Laminaat en parket Amsterdam kun je terecht voor advies op maat. 

Waar moet ik aan denken bij het aanschaffen van een laminaatvloer?

Houd in je achterhoofd dat je hoogstwaarschijnlijk meer laminaat nodig hebt dan je denkt! Bij het snijden van de planken verlies je een aantal millimeter en ook bij het leggen kan het gebeuren dat je niet genoeg blijkt te hebben. Het is aan te raden om 10 tot 25% meer te kopen dan je in eerste instantie denkt nodig te hebben. Omdat het kan gebeuren dat je laminaat bol gaat staan of krimpen, kun je je nieuwe vloer het beste even laten acclimatiseren. Laat het laminaat 48 uur in de verpakking voordat je aan de slag gaat. Zo krijg je het beste resultaat en kun je optimaal genieten van je nieuwe vloer. 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *