De lekkerste donzen dekbedden 0

donzen dekbedden

Een donzen dekbed is bij veel mensen geliefd. Is jouw dekbed niet meer wat het geweest is en ben je opzoek naar iets nieuws? Bekijk dan eens de donzen dekbedden van Whitecloudz. Ondanks dat het een zeer populair dekbedsoort is zijn er nog genoeg mensen die eigenlijk niet weten wat er nou zo speciaal aan is. Een dekbed is een dekbed hoor ik je al denken. Maar wist je ook dat het van essentieel belang is voor een gezond slaappatroon dat er niet alleen gedacht wordt aan een kwalitatief kussen en matras, maar dat ook het dekbed fijn aanvoelt? Een donzen dekbed kent talloze voordelen. Waarom een dons dekbed? Wij leggen het uit.

Behaaglijk gevoel

Een donzen dekbed is, zoals de naam uiteraard al doet vermoeden, gemaakt van dons. En dons heeft heel veel belangrijke kenmerken die dit dekbed zo speciaal maken. Zo is het een enorm licht materiaal en kan het warmte absorberen als een spons. De lucht rond het dons wordt simpelweg opgewarmd door jouw eigen lichaamswarmte. Hierdoor heb je geen dik dekbed meer nodig in de winters, maar volstaat een vederlicht dekbed van dons al. Dat scheelt een zwaar gevoel op je lijf en zorgt ervoor dat je behaaglijker in slaap valt.

betere nachtrust

Je merkt bijna niet dat het er is

Een donzen dekbed is enorm zacht waardoor het voelt als een zachte streling op je huid. Bovendien voelt het lang niet zo zwaar als de meeste andere dekbedden waardoor je zelfs bijna niet merkt dat hij aanwezig is. Je voelt je comfortabel en ligt er warmpjes bij en dat doet weer veel goeds voor je nachtrust. Bij een donzen dekbed worden vaak dons van ganzen of eenden gebruikt. Het dons van ganzen is een stuk groter en daardoor beschikken deze dekbedden over een groter volume dan de dekbedden met eenden dons. In kwaliteit verschilt het niets. Beiden voelen even comfortabel en warmpjes aan.

Donzen dekbed tegen allergie

Wist je dat een donzen dekbed een perfect alternatief is voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt? Dons beschikt over bijzondere eigenschappen waardoor er weinig vocht opgenomen kan worden door het dekbed. Een droog klimaat is niet goed voor huisstofmijt en daardoor zal je hier veel minder last van hebben. Bovendien zal het minder snel broeierig worden in de slaapkamer omdat het minder vochtig is in de ruimte zelf.

Onderhoudsvrij

De meeste dekbedsoorten vragen om veel onderhoud. Ze moeten regelmatig gewassen worden om netjes en schoon te blijven. Bovendien wil je geen last krijgen van huisstofmijt.  Een donzen dekbed is vrijwel onderhoudsvrij. Het is slechts nodig om regelmatig het dekbed op te schudden, omdat het dons aan 1 kant terecht kan komen en hierdoor het dekbed minder gelijkmatig gevuld is. Als je dol bent op de geur van een schoon bed kan je er ook voor kiezen om het dekbed regelmatig even buiten te laten hangen. Wassen hoeft slechts eens in de 5 jaar. Let er wel op dat je dit laat uitvoeren door een wasserette die gespecialiseerd is in dons. Zo weet je zeker dat de kwaliteit van het dekbed behouden wordt.

 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *