Lentekriebels 0

Lentekriebels

Je hebt de winter overleefd en eindelijk komt de lente in zicht. De eerste sneeuwklokjes en krokussen kleuren de grond en de vogels fluiten als een malle. Je voelt de warmte van de zon en je groene vingers beginnen te kriebelen. Heerlijk om weer in de tuin bezig te gaan!

1. Voorbereiding

Maak je tuin klaar voor nieuwe groei door dode planten, takken en onkruid te verwijderen. Verzamel afgevallen bladeren, spit de aarde om en bemest je tuin. Heb je veel tuinafval dat hierbij vrijkomt? Dan is containerverhuur een goede optie. Bij Regiocontainer vind je een speciale bak voor groenafval, waar takken, struiken, onkruid en bladeren in mogen. De container wordt gebracht, geleegd en weer opgehaald, zodat jij niet zit met de verwerking van het tuinafval.

2. Lentebloemen

Je tuin vrolijkt helemaal op met frisse lentebloemen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor tulpen, narcissen of viooltjes. Deze bloemen houden van de lente en gedijen goed buiten. Verdeel de lentebloemen over bakken, borders of bloempotten, zodat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen.

3. Nieuw leven

Wil je planten laten groeien in je tuin? Je kunt nu al de zaadjes planten in kleine bakjes en ze binnen in de vensterbank zetten. Door de warmte van de zon zullen de plantjes beginnen met groeien. Als de temperatuur buiten stijgt, verplaats je de plantjes stap voor stap naar je tuin. Straks staat het er vol met zonnebloemen, tomatenplanten, radijsjes en meer.

4. Snoeien

Onderhoud de planten en bloemen in je tuin door ze te voorzien van voldoende water en af en toe bij te snoeien. Zoek van tevoren uit hoe je een plant of bloem het beste kunt bijknippen, zodat deze mooi blijft groeien en bloeien. Zorg er ook voor dat je onkruid zo snel mogelijk verwijdert. Narcissen, tulpen en krokussen hoef je overigens niet te snoeien.

5. Vogels

Spot je graag bijzondere vogels in je tuin en geniet je van het fluitconcert? Hier kun je je tuin op inrichten! Als je bijvoorbeeld veel planten in je tuin hebt met bessen en zaden, zijn de vogels niet weg te slaan, daar zijn ze dol op. Met hoogteverschillen in je tuin zorg je dat vogels beschutting kunnen vinden. En wat dacht je van een vogelbad? Hierin kunnen de vogels badderen en jij zoekt er een mooie uit die past bij je tuin.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *