De leukste trends en tuinideeën voor 2023 0

De leukste trends en tuinideeën voor 2023

Binnenkort wordt het weer lente: eerst komen de sneeuwvlokjes en de krokussen omhoog. Daarna gaan ook de bloemen weer bloeien. De schapen staan vrolijk met hun lammeren in de wei. En het gras en de bomen worden langzaam weer groen. En ook de vogeltjes fluiten weer vrolijk. Misschien voel je het al wel als je buiten diep inademt: er zit lente in de lucht. Het voorjaar lijkt zelfs steeds vroeger te beginnen.

Lente betekent natuurlijk ook dat er weer van alles gebeuren moet in je tuin. Niet alleen de prachtige bloemen gaan bloeien, ook het onkruid komt weer omhoog. Het gras moet weer worden gemaaid en de heg worden gesnoeid. Voordat je je laarzen en handschoenen aantrekt, lees eerst eens deze blog over de leukste trends en tuinideeën van het nieuwe jaar.

Tuinmeubelen

Het is steeds populairder om op een warme zomeravond buiten te zitten. Je kunt je bijvoorbeeld eens verdiepen in de laatste trends op het gebied van tuinmeubelen. Denk bijvoorbeeld aan een tuintafel en tuinstoelen voor op je terras, maar ook een lounge set voor onder een verwarmd terras met afdak is erg populair. Ook een vuurtafel is tegenwoordig erg in: je kunt zo ook ’s avonds als het kil wordt in april of in oktober genieten van de frisse lucht. 

Duurzaamheid

Steeds vaker hoor je dit woord ‘duurzaamheid’. Hoewel het bij sommigen irritaties opwekt, is het wel de trend in de Nederlandse tuinsector. Het is eigenlijk een ander woord voor natuurvriendelijk of ecologisch. Je wilt natuurlijk een gezonde plantenmix hebben. Daar komen dan nuttige insecten en wormen op af. Dat heeft een positief effect op de gezondheid van de bodem en ook de vogeltjes in je tuin zullen zich er thuis voelen.

Onderhoudsvriendelijk

Steeds vaker hoor je mensen praten over een onderhoudsvriendelijke tuin: een tuin waar je zo min mogelijk tijd aan kwijt bent. Hoewel het natuurlijk makkelijk is dat je aan je tuin geen nakijken hebt, is het vaak erg saai. Een prachtige tuin vergt nu eenmaal onderhoud. Dat is prima als je het zelf leuk vindt, maar je kunt het natuurlijk ook uitbesteden. Zowel voor onderhoud als voor het aanleggen van zo’n tuin kun je bij Geerts & Groenendaal Hoveniers terecht.

Eetbare tuin

Er zijn ook steeds meer mensen die in hun tuin graag eten verbouwen. Het is een feit dat ecologisch voedsel veel beter smaakt dan de komkommers en sla uit de winkel. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om een vierkante meterbak neer te zetten voor verse groenten die weinig ruimte in beslag nemen: peterselie, bos- of lente-ui en bijvoorbeeld kropjes sla. Ook kleine snoeptomaatjes kun je op die manier verbouwen. 

Conclusie

Waarom is een goede tuin belangrijk? Wel, steeds meer mensen werken thuis. En binnen zitten, weten we allemaal, is nu niet heel erg gezond. Het is dus heel belangrijk om een goede tuin te hebben waar je tot rust kan komen, kunt relaxen en frisse lucht in kan ademen. Met de juiste ideeën voor de beste tuin kun je optimaal genieten van het leven thuis.  

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *