De leukste woontrends voor je nieuwe woning 0

De leukste woontrends voor je nieuwe woning

Eindelijk is het zover. Maanden heb je naar dit moment uitgekeken en eindelijk ontvang je bijna de sleutel van jouw nieuwe woning. Het verhuisbedrijf Rotterdam is al ingeschakeld, de dozen staan klaar en je kunt eindelijk aan de slag gaan. Maar vergeet je niet iets? Een nieuwe woning vraagt immers ook om een geheel nieuwe interieurstijl. Lucky you! Want de woontrends van 2020 hebben heel veel nieuws in petto. Wil jij jouw woning stylen volgens de laatste woontrends en kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? In dit tips zetten we de grootste woontrends van 2020 op een rijtje om jou alvast wat extra inspiratie te geven. Lees snel verder en laat je verrassen!

Duurzaam wonen

De afgelopen jaren nam de vraag naar duurzaam wonen al enorm toe. In 2020 zal dit naar verwachting nog erger worden. Duurzaamheid heeft nog nooit zo’n belangrijke rol gespeeld binnen ons interieur. Meer aandacht voor het milieu, minder massaproductie en meer natuurlijke producten zijn de spil binnen deze trend.

Bovendien worden oude meubels en accessoires vaak hergebruikt. We kiezen niet meer voor het gemak van een nieuw meubelstuk, maar knappen oude meubels op om deze van een langere levensduur te voorzien. Hierdoor wordt het milieu minder sterk belast en geniet jij ook nog eens van alle mogelijkheid om jouw creativiteit de vrije loop te laten. Laat de grote winkels links liggen en bezoek eerst de kringloop of een andere tweedehands winkel. Niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu!

Minimalisme

Deze trend komt eigenlijk voort uit de groeiende vraag naar duurzaam wonen. Deze staat eigenlijk haaks op de woontrends die we in begin 2000 zagen. Toen was er sprake van een consumptiemaatschappij. Mensen wilden steeds maar beter en groter. Dit was ook duidelijk terug te zien in de interieurstijlen. Inmiddels zijn we hier duidelijk van terug gekomen. Maximalisme is niet nodig voor een sfeervol interieur. Praktische meubels en accessoires met een duidelijke functie kunnen net zo’n groot effect hebben. Bovendien wordt het milieu minder belast en bespaar je een hoop geld door minimalisme in de woning door te voeren.

Minimalisme

Warme en natuurlijke kleuren

Zoek je nog naar het juiste kleurenpalet voor jouw woning? Neem dan vooral een kijkje bij de wat warmere en natuurlijke kleuren. Natuurlijke kleuren en materialen zijn al heel wat jaren populair. Vooral hout, jute en marmer worden steeds vaker gebruikt. In 2020 zal dit niet veranderen, hoewel het misschien nóg wel duidelijker naar voren zal komen.

Kies bij voorkeur voor een warme hoofdkleur en vul het geheel aan met leuke accentkleuren. Combineer bijvoorbeeld blauw en groen met een warme ondertoon met elkaar, dat geeft een natuurlijke en warme uitstraling aan jouw nieuwe woning.

Hergebruik oude meubels

Oude meubels hergebruiken is helemaal hot anno 2020. Kies dan ook niet voor een geheel nieuw interieur, maar schakel een verhuisbedrijf in om oude meubels en accessoires mee te nemen. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van je eigen creaties. Zo bespaar je niet alleen veel geld, maar het is ook nog eens heel leuk om te doen én bovendien heel trendy!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *