De levensduur van LED verlichting en TL verlichting 0

verlichting

Ben je al een tijdje opzoek naar een manier om zuiniger om te gaan met je verlichting? Schrik je elke keer weer van hoeveel geld je per jaar uitgeeft aan lampen? Overweeg dan eens om over te gaan op LED verlichting of TL verlichting. Veel mensen vinden dat toch een stapje te ver. Ze zien het prijskaartje en vluchten nog net niet weg. Toch zijn er ook een hoop voordelen die de aanschaf opeens een stuk aantrekkelijker maken. Het grootste voordeel is misschien wel de levensduur.

Levensduur LED verlichting

LED verlichting kenmerkt zich door zijn lange levensduur en duurzaamheid. Uit verschillende onderzoeken is duidelijk gebleken dat LED verlichting een veel langere levensduur hebben dan die van traditionele verlichting. Hierdoor bespaar je ook een hoop kosten. Je hoeft immers niet regelmatig een lamp te vervangen. Gemiddeld gaat LED verlichting 35x zo lang mee als de gloeilamp. LED verlichting wordt veel minder warm, waardoor de kans op doorbranden vrijwel nihil is. Daarnaast kan deze vorm van verlichting ook nog eens heel goed tegen schokken en invloeden van buitenaf.

led verlichting

Levensduur TL verlichting

TL verlichting onderscheidt zich door zijn uiterlijk, lichtsterkte en levensduur. De levensduur van TL verlichting verschilt per TL buis. Je hebt TL buizen die variëren van 10.000 tot 60.000 branduren. Vergelijk dit maar eens met de gemiddelde gloei- of spaarlamp en bereken het verschil.

LED verlichting en TL verlichting beter voor het milieu

Naast de lange levensduur zijn er nog veel meer voordelen als het gaat om LED- en TL verlichting. Doordat deze vormen van verlichting veel minder stroom verbruiken zal het niet alleen schelen in je portemmonee, maar ook voor het milieu. Energiebronnen kunnen zo niet nog extra uitgeput worden. Zeker met het oog op de toekomst van onze kinderen en (achter)kleinkinderen is dit een belangrijke stap. Een stap die je helemaal zelf kunt nemen.

tl verlichting

Nadelen LED en Tl verlichting

In sommige omstandigheden is het toch niet zo verstandig om voor LED verlichting of Tl buizen te kiezen. De lange levensduur kan namelijk beïnvloed worden door het aan- en uitzetten van de lampen. Op plekken waar dit vaak voorkomt is het dan ook niet verstandig om voor deze verlichting te kiezen. Ook zit er een zeker kostenplaatje aan deze vormen van verlichting. Je bent veel duurder uit dan als je een gewoon hallogeen- of spaarlampje zou aanschaffen. Toch verdien je dit over het algemeen gewoon weer terug door het lage energieverbruik en de lange levensduur. Dat maakt het economisch opeens een stuk aantrekkelijker.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *