Maak je eigen koffiezet tafel 0

Ken je dat? Je hebt super mooie tegeltjes gezien alleen zijn er allerlei redenen waardoor je ze eigenlijk niet kunt plaatsen. Bijvoorbeeld omdat je huis net verbouwd is, je partner het niet ziet zitten of je budget niet toereikend is om een hele vloer te betegelen. Toch kun je met een beetje creativiteit de tegel in huis halen waar je verliefd op bent geworden. Hoe? Dat zie je hieronder.

kofifetafel maken

Maak een uniek meubel

Het komt natuurlijk vaak voor dat je een huis koopt die reeds voorzien is van nieuwe vloer- en wandtegels, hier ga je dan geen nieuwe tegels overheen leggen. Maar als je dan toch verliefd wordt op de mozaïek tegels van Designtegels? Toevallig kom je op de website en vind je de tegel die perfect is, met zijn diepzwarte kleur: Mozaïek Border Plain Toros Black. Na lang bedenken en inspiratie opdoen kan je hier natuurlijk ook iets creatief mee doen. Het koffiezetapparaat is de perfecte diy klus voor in de keuken!

koffietafel zelf maken

koffietafel bovenkant

De uitwerking

Via diverse staalbedrijven kan je een eigen frame van staal met de gewenste afmetingen laten maken. Hierbij zijn de maten essentiel, wat fijn is want het kan geheel custom. Daarna liet ik bij de bouwmarkt een spaanplaat op maat zagen waar de tegels op bevestigd konden worden. De basis was er.

hoe maak ik een koffietafel

Tegels koffietafel

Online kan je de tegels bestellen en deze waren direct leverbaar. De mozaïek tegeltjes zitten op matjes die makkelijk te snijden zijn. Dit geeft de de mogelijkheid om er iets unieks van te maken, je kunt bijvoorbeeld een woord erin te verwerken met een andere kleur tegel. Als je naast de zwarte mozaiek, een matje Mozaïek Border Plain Toros Black, ook een matje van de Mozaïek Border Plain Bottocino neemt, kan je je eigen vorm of naam erin verwerken. Het blad ontwerp kan je zo zelf ontwerpen en maken. De tegeltjes zijn gemaakt van marmer waardoor ieder stukje zijn eigen uitstraling heeft. Je kunt de tegels vervolgens simpel vast kitten en daarna voegen met bijvoorbeeld zwart voegsel. Doordat het gemaakt is van marmer zijn de tegels enigszins poreus, hierdoor kan er voegsel in de witte tegeltjes trekken. Let daarom op dat je terwijl het voegmiddel nog aan het drogen is je de witte tegeltjes alvast voorzichtig met Azule Cementsluierverwijderaar schoongemaakt. Dit is een zuurvrij middel wat geschikt is voor natuursteen. Zodra het voegmiddel is uitgehard kan je het oppervlak nog een aantal keer goed schoon maken.

zwarte mozaiek koffietafel

Je unieke koffietafel

Het ‘moment suprême’: Leg de plaat in de tafel, en werk hem nog netjes af met voeg waar nodig! Het resultaat?  Een echte eyecatcher!

Zo zie je maar, met een beetje creativiteit en een goed idee maak je zo je eigen unieke meubels! Geheel naar wens en het past altijd.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *