Maak uw huis gezelliger met deze 5 tips 0

Maak uw huis gezelliger met deze 5 tips

Mis jij wat gezelligheid in je huis en weet je niet goed wat je daar aan kan doen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hier worden enkele tips gegeven voor het gezelliger maken van jouw huis. Het gezellig maken zit veelal in het kiezen van de meubels, maar er zijn ook andere manieren om het gezelliger te maken in de woning. Zo wordt besproken wat je met kleuren kan doen welke items je kan toevoegen aan het interieur om voor meer sfeer en gezelligheid te zorgen.

Tip 1: Gebruik warme kleuren

Gezelligheid en sfeer zit in warme kleuren. Nu gebruiken veel mensen de kleur wit voor de wanden, wat natuurlijk niet verkeerd is, maar het geeft misschien niet veel warmte. Nu ligt dat ook nog aan welke soort kleur wit je hebt gekozen. Zo is spierwit namelijk kill en niet gezellig voor de woonkamer of slaapkamer. Voor meer warmte en gezelligheid kun je er voor kiezen om één of meer wanden een andere kleur te geven, maar je kan ook kleuren laten terugkomen in de meubels die je aanschaft. Donkere items die een beetje bruine en rode tinten hebben worden vaak als gezellig ervaren en dat is dan ook mooi voor die hoekbank die je wilt of die mooie eettafel.

Tip 2: Kies de juiste verlichting!

Zoals net besproken zit gezelligheid en sfeer in warme kleuren. Dit heeft ook te maken met de verlichting die je kiest voor de woonruimte. Wit licht bijvoorbeeld kan prima zijn voor in de berging of garage, maar is niet goed voor de sfeer van de woonkamer of slaapkamer. Voor gezelligheid en sfeer is het goed om fel en wit licht te vermijden. Een tip daarbij is ook om te kiezen voor dimmers. Dimmers geven je de mogelijkheid om de sfeer in een ruimte te veranderen en precies zo in te stellen als jij wilt.

Tip 3: Voeg kaarsen toe!

Als je het hebt over sfeer en gezelligheid, dan kom je al snel bij kaarsen uit. Kaarsen geven een rustig en warm gevoel en daarbij een gezellige sfeer. Dit kan zitten in mooie grote kaarsen, maar waxinelichtjes zijn ook al zeer gezellig. Gezelligheid en sfeer zit naast uitstraling ook in de geur. Daarom is het ook een mooie toevoeging aan het interieur om voor geurkaarsen te kiezen. Een andere mooie optie is om te kiezen voor bijenwas kaarsen. Dit zijn kaarsen met een zeer warm licht en zijn daarbij in leuke vormen te krijgen en zijn zeer duurzaam. Met een bijenwas kaars voeg je een 100% natuurlijk product toe aan de woning.

Bijenwas kaarsen

Tip 4: Voeg planten en bloemen toe!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om iets groens toe te voegen aan het interieur. Een mooie grote plant in de hoek of een paar plantjes op tafel zijn mooie toevoegingen voor de woning. Naast planten is het ook leuk om kleurrijke bloemen toe te voegen aan het interieur. Deze kan je ook in een mooie vaas doen en zo breng je iets leuks aan de woonkamer. Een tip is om voor een abonnement te kiezen in bloemen en elke twee weken weer een nieuwe bos te krijgen. Zo heb je elke twee weken weer een leuke bos dat net even iets anders toevoegt aan de woonruimte.

Tip 5: Maak de woning persoonlijk!

Gezelligheid en sfeer creëer je door persoonlijke items toe te voegen aan het interieur. Dit kan al zitten in een meubelstuk dat je ooit hebt gekregen, maar het zit ook in andere onderdelen.  Zo kan je mooie accessoires of decoraties toevoegen die voor jou zeer persoonlijk zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld mooie foto’s zijn of misschien wel souvenirs van mooie reizen. Met decoraties en accesoires zorg je er ook voor dat meubelstukken gezelliger ogen. Een leuke souvenir of foto op een salontafel, of misschien een mooie canvasfoto aan de wand. Dit zijn al een paar leuke opties en daar zijn er nog veel meer van. Pas wel op, want te veel accessoires zorgt voor een rommelige sfeer en niet voor de warmte en gezelligheid die je zoekt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *