Maak je tuin gereed voor de lente met een hangmat! 0

hangmat tuin

Februari is pas net begonnen en het begint bij de meeste zomerliefhebbers alweer te kriebelen… de vorstperiode zal binnenkort tot zijn einde komen en de eerste bollen zullen binnenkort uit de grond schieten. Het voorjaar komt eraan! Hoog tijd dus om je tuin eens goed onder handen te nemen. Voor veel mensen betekent dit het kopen van een nieuw tuininterieur, beplanting of het aanleggen van een nieuw terras. Voor anderen betekent dit dat ze binnenkort weer van hun hangmat gebruik mogen maken. Wil jij straks heerlijk vertoeven op de hangmat in jouw tuin? Maak dan gebruik van de volgende tips!

hangmat kopen

Hangmat onderhouden

Wanneer je intensief gebruik maakt van een hangmat, wil je wel dat deze in optimale conditie blijft. De meeste hangmatten worden van katoen gemaakt. Dit is een zeer comfortabel materiaal wat tegelijkertijd veel lucht doorlaat. Hierdoor kan het lichaam ademen terwijl je ligt. Het voordeel hiervan is dat de lichaamstemperatuur constant blijft. Je koelt niet af door het liggen en je wordt ook niet te warm als je van het zonnetje geniet. Hierdoor is het veel comfortabeler om wat uurtjes te verslijten op je hangmat. Het nadeel van katoen is dat deze snel verkleurd als deze blootgesteld wordt aan uv-stralen. Gelukkig kan jij zelf veel doen om je hangmat in optimale conditie te houden. Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje:

  • Verwijder altijd eerst je schoenen voordat je plaatsneemt op de hangmat. Let ook op eventuele scherpe spullen in je zak. Dit kan de hangmat onnodig beschadigen en dat wil je uiteraard voorkomen.
  • Let op de maximale capaciteit van de hangmat. Deze mag nooit overschreden worden. Wanneer het gewicht overschreden wordt, kan dit gevaarlijke situaties opleveren en/of de levensduur van de hangmat verkorten.
  • Laat een hangmat nooit buiten hangen in felle weersomstandigheden. Als het regent, hard waait of als er sprake is van vorst kan de hangmat beter binnenshuis opgeborgen worden.
  • Controleer de hangmat jaarlijks op beschadigingen. Zo ben je er tijdig bij als de kwaliteit van de hangmat achteruit gaat.

hangmat onderhoud

Hangmat ophangen

Het ophangen van een hangmat zorgt telkens weer voor veel problemen. Vaak heeft dit te maken met een ontbrekende of onduidelijke handleiding. Wanneer je een hangmat bij een kwalitatieve winkel of webshop aanschaft, kan je ervan uit gaan dat deze altijd wordt geleverd met een duidelijke handleiding of instructieboekje. Daarnaast is het dan ook mogelijk om advies te vragen aan het winkelpersoneel. Volg het instructieboekje altijd stap voor stap op en het klusje is zo geklaard!

hangmat ophangen

Hangmat kopen

In de zomermaanden vind je opeens overal een groot assortiment in hangmatten. Wij raden echter aan om een hangmat altijd bij een speciaalzaak te koop. Hierbij maak je niet alleen gebruik van kwalitatieve hangmatten, maar kun je ook nog eens rekenen op het beste advies en vakkundige hulp bij het ophangen van de matten. Bij Tropilex vind je tevens een breed assortiment aan Fair Trade hangmatten. Deze hangmatten zijn niet alleen zeer duurzaam, maar ook nog eens op een eerlijke manier geproduceerd. Zo kan je zonder schuldgevoelens heel wat uren slijten in jouw fijne hangmat!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *