Maak je tuin winterklaar met deze tips! 0

tuin winterklaar maken

De winter zit er alweer bijna aan te komen en daarom is het belangrijk om ook jouw buitenruimtes hierop voor te gaan bereiden. Sommige planten in de tuin kunnen namelijk heel erg goed tegen de kou, maar anderen weer helemaal niet. Dat betekent gelukkig niet dat jij dit voorjaar weer allerlei dingen nieuw hoeft te kopen, want er zijn verschillende manieren waarop jij al het groen kunt beschreven.

Voor al het groen

Met een gerust hart in jouw huis wonen in de winter kan door gebruik te maken van noppenfolie. Dit zorgt ervoor dat de vorst niet door kan dringen tot de wortels en daardoor zal de plant in het voorjaar gewoon weer mooi bloeien. Mochten er meer mensen in jouw straat wonen, kan het goedkoper zijn om met zijn alleen een grote rol aan te schaffen. Het is namelijk zo dat bij aanschaf van grote hoeveelheden, vaak een kwantumkorting gegeven wordt. Hierdoor kun jij al snel veel geld besparen en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Het grootste voordeel van de wintermaanden is dat je gazon tijdelijk vrijwel geen aandacht nodig zal hebben. Zorg er voor de eerste vorst nog wel even voor dat verschillende soorten onkruid in gazon verwijderd zijn en de boel eventueel nog even opnieuw bemest is. Zo kan je met een gerust hart de winter in.

Voor jouw meubilair

Ook de meubels moeten voor en in de winter wat extra aandacht krijgen, want ook deze krijgen het zwaarder te verduren tijdens deze dalende temperaturen. Het beste is om te beginnen met het beitsen van al het hout in de herfst wanneer het nog niet zo heel erg koud is. Dit werkt niet alleen prettiger, maar hierdoor trekt het ook een stuk sneller in. Vaak staat op de verpakking van de beits hoe het precies gebruikt moet worden en het is belangrijk om deze richtlijnen te volgen.

Voor de veiligheid

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jij comfortabel kunt wonen in de winter. Hiervoor kan het aanschaffen van strooizout ook een uitkomst bieden. Daardoor zul jij geen last hebben van gladheid op de tegels en dat is voor iedereen fijner, want vallen is nooit fijn. Ook de postbode zal jou hier heel erg dankbaar voor zijn.

Kortom, genoeg om over na te denken voordat het gure weer binnenkort begint. Voor meer informatie over dit soort zaken kun jij natuurlijk ook altijd even langs het tuincentrum gaan, want daar weten zij heel veel over dit onderwerp

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *