Zorg dat jij voorbereid aan de slag gaat met het maken van de ideale vloer! 0

Bij het (her)inrichten van een woning of pand is het bereiken van de juiste uitstraling je uiteindelijke doel. Toch kan dat best lastig zijn om te bereiken. In veel gevallen geeft de vloer de basis om een perfect eindresultaat te halen. Toch ben je met die kennis ook nog niet helemaal geholpen. Er is tegenwoordig immers ontzettend veel keus uit verschillende vloersoorten en het is erg gemakkelijk om door de bomen het bos niet meer te zien. De populairste vloersoort van dit moment is de PVC vloer. De PVC vloer is in vrijwel alle denkbare uitvoeringen verkrijgbaar en kent talloze voordelen. Door het rijke aanbod van kwalitatieve PVC vloeren van Pvcvloeren.nl en bovengenoemde voordelen, vinden wij het dan ook niet zo vreemd dat dit vloersoort enorm populair is. Wist je dat je een PVC vloer zelfs heel gemakkelijk zelf kunt leggen? Het enige wat je nodig hebt is een dosis geduld, het juiste gereedschap en de tijd om je handen uit de mouwen te steken. Een goede voorbereiding is het halve werk!

PVC vloer zelf leggen

Veel mensen weten niet dat een PVC vloer ook gemakkelijk zelf te leggen is. Hierdoor schakelen ze al snel (dure) professionele hulp in, wat eigenlijk helemaal niet nodig is. Ons motto is dat vrijwel iedereen een PVC vloer zelf kan leggen. Het vraagt niet om extreem veel ervaring of kennis. Wel kan het een redelijk intensief en fysiek klusje zijn. Hierdoor is het wel belangrijk dat je geniet van een gezonde fysieke gesteldheid. Hou hier dan ook rekening mee alvorens je besluit om de PVC vloer zelf te leggen. Vraag anders aan een kennis, vriend of familielid om jou te helpen. Nu we weten dat een PVC vloer gemakkelijk zelf te leggen is, zijn we natuurlijk wel benieuwd hoe dit in zijn werk gaat. Wij gingen op onderzoek uit en kwamen met een gemakkelijk stappenplan. Dat lees je hieronder.

pvc vloer zelf leggen

Stappenplan voor het zelf plaatsen van een PVC vloer

  • Stap 1: voorbereiding van de ondervloer. In sommige gevallen is het van cruciaal belang dat de ondervloer eerst goed behandeld wordt. Dit is vooral het geval bij vloeren die onstabiel en ongelijk zijn. Gebruik de gereedschappen van Mastertools.nl voor het beste resultaat! Tip: het is altijd verstandig om de ondervloer eerst helemaal schoon en stofvrij te maken, zo hecht de lijmlaag beter aan de ondergrond.
  • Stap 2: bekijk eerst welk type PVC vloer je wilt gebruiken. Het kan zijn dat er verschil zit in de legmethodes die toegepast moeten worden. Weet je het niet zeker? Kijk dan in de bijgevoegde bijsluiter of vraag om advies aan de leverancier van de vloer.
  • Stap 3: in de meeste gevallen begin je met het aanbrengen van een lijmlaag op de stroken PVC. Let op: begin altijd in de hoeken als je een vloer gaat leggen en werk naar de deur toe.
  • Stap 4: creëer een mooier effect en voorkom zoveel mogelijk restafval door de stroken goed op maat te snijden. Zo leg je de vloer als een soort grote legpuzzel in één keer neer. Gebruik hiervoor een goed en scherp stanleymes!
  • Stap 5: wals de vloer na het lijmen om zo luchtbellen te voorkomen.
  • Stap 6: als de vloer gelegd is, maak je het geheel af met plinten of kitranden.

En voilà! Je hebt helemaal zelf een prachtige PVC vloer gelegd. Bovendien kun je gelijk van het resultaat genieten, want een pas gelegde PVC vloer is gelijk te belopen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *