Een makkelijke manier om je kast een nieuwe look te geven 0

Een makkelijke manier om je kast een nieuwe look te geven

Heb je een kast waar je op uitgekeken bent? Alleen is deze kast nog wel goed genoeg om te gebruiken? Wist je dat je een hele makkelijke en leuke manier hebt om een nieuwe look te creëren? Veel mensen kennen alleen de mogelijkheid verf. Alleen heb je ook nog het product plakfolie wat steeds populairder wordt. Hiermee heb je niet alleen de mogelijkheid om een effen look te creëren. Met plakfolie kun je namelijk ook printjes op je kast plakken. Dit zorgt voor een heel mooi en uniek effect. Zorg wel dat je hiervoor altijd speciaal interieurfolie gebruikt. Dit folie is net even wat dikker en krasbestendiger dan normaal plakfolie. Hiermee zorg je dat je langer kunt genieten van de nieuwe look die je hebt opgeplakt. Bij de webshop www.plakfoliewebshop.nl vind je een uitgebreid assortiment. Ook hebben zij de benodigde hulpmiddelen die nodig zijn voor het strak aanbrengen.

Welke benodigdheden zijn er nodig om plakfolie aan te brengen?

Om folie strak op je kast te plakken heb je wel een aantal benodigdheden nodig. Voordat je begint ga je natuurlijk plakfolie aanschaffen. Dan moet je wel weten hoeveel je precies nodig hebt. Meet hiervoor alle stukken op met een rolmaat. Als het eenmaal in huis hebt ga je aftekenen wat waar moet komen. Doe dit zachtjes met een potlood om beschadigingen te voorkomen. Als je hebt afgetekend is het tijd om het op maat te snijden. Dit kan gemakkelijk met een scherp Stanleymesje. Om het folie strak aan te brengen is nat plakken belangrijk. Gebruik hiervoor een plantenspuit. Een rakel is nodig om het folie strak te wrijven. Gebruik geen pinpas of iets dergelijks. Hiermee kun je namelijk krassen en beschadigingen veroorzaken en dat wil je voorkomen.

Wat zijn de stappen voor het aanbrengen van plakfolie?

Als je alle benodigdheden in huis hebt is het natuurlijk tijd om aan de slag te gaan. Alleen hoe begin je en wat zijn de verdere stappen? Het aanbrengen van folie is niet heel moeilijk maar wel een secuur klusje. Zolang je de onderstaande stappen volgt zal het aanbrengen moeiteloos gaan! Lees voor het aanbrengen altijd even goed door welke stap wanneer aan de beurt is. Zo voorkom je dat je tijdens het aanbrengen een foutje maakt die niet meer op te lossen is.

 

  • Voordat je kan beginnen met het project plakken is een passend stuk nodig. Meet daarom op wat je nodig hebt aan folie en snij dit bij.
  • Om te zorgen dat het plakfolie goed blijft plakken is een schone ondergrond nodig. Dit is gelukkig heel makkelijk door deze schoon te maken met een sopje. Dit sopje kun je maken met warm water en een druppel afwasmiddel.
  • Het plakken kun je iets gemakkelijker maken door water te gebruiken. Spray het te beplakken stuk goed nat met een plantenspuit. Het water zorgt ervoor dat je nog kunt corrigeren.
  • Om de lijmlaag van het folie tevoorschijn te laten komen is het nodig de beschermlaag te verwijderen. Doe dit niet helemaal in zijn geheel maar met stukjes van 15 centimeter. Hiermee voorkom je dat het folie aan elkaar gaat kleven en het niet meer bruikbaar is.
  • Dan is het nu eindelijk tijd om je kast te gaan beplakken! Begin in een hoek en werk zo de hele kast af. Zo heb je een lijn hoe je moet plakken en voorkom je dat het scheef gaat.
  • Al het water wat je hebt gesprayd moet ook weer onder het folie vandaan. Dit kan gemakkelijk door van het midden naar de zijkanten te wrijven met een rakel. Zo komt het water onder het folie vandaan. Leg wel wat handdoeken neer zodat dit water opgenomen wordt.
  • Als je al deze stappen doorlopen hebt is de kast klaar! Je kunt nu gaan genieten van een compleet nieuwe look.

 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *