Maximalisme: durf te spelen met kleur en textuur 0

Maximalisme: durf te spelen met kleur en textuur

Je hebt vast en zeker al eens een keer iets gehoord van een interieur in een minimalistische stijl. Maar ben je ook al bekend met maximalisme? Zo niet, is het zeker het overwegen waard om daar meer over te weten te komen. Door te spelen met kleur en textuur, kun je in een mum van tijd deze stijl neerzetten bij jou in huis. Het zorgt voor een erg speels totaalbeeld en een enorm gezellige sfeer. Kom je er op dit moment vooral graag achter hoe je dit het beste aan kunt pakken bij jou in huis? En waar je zoal over na kunt denken? Lees verder in dit blog en doe alvast wat inspiratie op.

Pak uit met kleur en textuur en werk volgens een prachtig kleurenpalet

Hoe je het beste met kleur en textuur aan de slag kunt gaan? Probeer altijd te werken met een specifiek soort kleurenpalet als je met deze klus in huis aan de slag gaat. Waarom dat altijd een erg goed idee is? Je kunt hierdoor een bepaalde woonstijl net even wat meer benadrukken en je zorgt ook nog eens voor een sereen en mooi totaalplaatje. Dat is immers hetgeen dat je het liefst wilt bereiken bij jou in huis.

Laat kleur en textuur terugkomen op de muur en in het meubilair

Handig om te weten, is dat je kleur en textuur op verschillende soorten manieren terug kunt laten komen. Misschien ga je graag voor een leuk printje op de muur. Er mogen opvallende stoffen terugkomen in het meubilair, zoals de hoekbank. Of je gaat voor eigentijdse kleuren als het aankomt op de woonaccessoires. Kies je voor deze laatste optie? Dan kun je in de loop van de tijd altijd erg makkelijk af blijven wisselen met de kleur in huis. Wel zo fijn om te weten natuurlijk.

Probeer te werken met een paar opvallende accentkleuren in het hele interieur

Om zeker te zijn van een mooi en samenhangend geheel, is het een goed idee om te bepalen met welke accentkleuren je het liefste wilt werken. Hierdoor kun je deze kleuren op een erg subtiele manier op een aantal plekken in de ruimte terug laten komen. Probeer altijd te werken met maximaal twee accentkleuren. Hierdoor blijf je altijd een stukje rust behouden en je zorgt voor een stukje kracht van herhaling. En dat komt de sfeer bij jou in huis alleen maar ten goede.

Denk goed na over zowel trendy kleuren als de meer tijdloze kleuren

Misschien weet je op dit moment toch niet zo goed wat voor soort kleuren het beste tot hun recht komen bij jou in huis, bijvoorbeeld als je gaat voor meubels, keukens en badkamers bij Piet Klerkx. Gelukkig hoeft dat niet zo lastig te zijn. Breng in dat geval een keer alvast voor jezelf in kaart wat de leukste trends van dit moment zijn, maar ook welke kleuren meer tijdloos zijn. Hierdoor krijg je meteen een goed beeld van de stijl waar je voorkeur het meest naar gaat.

In een meubelwinkel krijg je een erg goed beeld van de opties die er zijn voor je eigen interieur

De volgende stap die je kunt zetten? Dat is het brengen van een bezoek aan een woonwinkel. Hier krijg je namelijk een erg goed beeld van alle opties waar je voor je eigen interieur uit kunt kiezen. Wie weet kun je direct al bepalen wat voor soort kleurenpalet je graag toe wilt gaan passen en hoe je dit af kunt stemmen op de kleuren en texturen. Kun je hier wel de nodige hulp bij gebruiken? Laat je in dat geval een keer goed adviseren door een medewerker in de woonwinkel.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *