Meer opbergruimte creëren? Ontdek de veelzijdigheid van mangohouten kasten 0

opbergruimte

Als je aan de slag gaat met het restylen van je woning, kom je er altijd achter dat je nooit genoeg kastruimte hebt, ongeacht welke ruimte je van een nieuwe look wilt voorzien. Krijgt jouw woonkamer, eetkamer of werkkamer ook een mooie frisse uitstraling? Dan geef je die de ultieme touch met een statement boekenkast, buffetkast, dressoir of tv-meubel. Bij Wonentrends ontdekten we verschillende tijdloze en stijlvolle modellen van een unieke houtsoort, met een bijzonder warme uitstraling. We inspireren je graag met mangohouten kasten waarin je al jouw spullen een prima plek geeft en die prachtige eyecatchers zijn. Het verhaal achter deze duurzame houtsoort is overigens net zo mooi als de meubels zelf.

Warme uitstraling

Toen we ons online oriënteerden, ontdekten we boekenkast Glendale. Deze kast biedt volop ruimte om jouw gekoesterde collectie boeken een fraaie plek te geven. In de lades aan de onderzijde van de kast kun je ook diverse andere spullen kwijt. De verplaatsbare trap geeft de mangohouten boekenkast een extra stoere knipoog. Door de combinatie van het stalen frame en de warme kleur van het hout, is die een aanwinst voor elke ruimte waar hij wordt geplaatst. In de woonkamer is de televisie niet weg te denken. Daarom is een mooi tv-meubel natuurlijk ook essentieel. Dat is perfect voor het opbergen van al jouw media-apparatuur en dvd’s en komt ook goed van pas bij het wegwerken van kabels. Ook die vind je in diverse soorten en maten gemaakt van mangohout. De modellen variëren van tv-meubels met een industriële look tot modellen met een strakke of landelijke uitstraling.

Veelzijdige meubels

Zoals je merkt, is mangohout ontzettend veelzijdig. Daarom wint het in de meubelwereld steeds meer aan populariteit. Deze houtsoort is robuust en heeft een kenmerkende structuur die vaak prachtig gevlamd is. Zoals de naam al doet vermoeden, komt het hout van de mangoboom die met name in Australië en India groeit. De boomsoort groeit snel en kan tot wel veertig meter hoog worden. In de eerste levensjaren van de boom komen er veel vruchten vanaf. Maar daarna wordt de oogst steeds kleiner. Voor de mangoboeren is het daarom gunstig om de mangobomen na verloop van tijd te kappen en nieuwe aan te planten. Het sterke hout dat een grote dichtheid heeft, is uitermate goed geschikt om de mooiste meubels van te maken. Op die manier wordt het materiaal hergebruikt en draagt het bij aan de circulaire economie.

Ben je overtuigd en wil je meubels van mangohout kopen? Installeer je dan met je tablet op je favoriete plek op de bank, want je vindt online een complete en gevarieerde collectie die perfect past bij iedere denkbare interieurstijl.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *