Meer spanning in de tuin? Zo doe je dat! 0

Meer spanning in de tuin? Zo doe je dat!

Zit jij regelmatig met de handen in het haar omdat je tuin niet waar wens is? Mis je de spanning en de uniciteit? En vind je het verschrikkelijk dat deze steeds meer op de tuinen van anderen gaat lijken? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. En geloof ons, dat is makkelijker dan het lijkt. Spannende elementen, verrassende stijlen en unieke planten hebben al een enorm effect. Zo kan je in een paar simpele stappen al meer spanning in de tuin brengen.

Ben je juist wel tevreden met de huidige uitstraling van je tuin? Maar wil je wel graag dat deze er nog iets avontuurlijker uit gaat zien? Maak dan gebruik van de volgende tips voor een spannende en unieke look.

Meer (kunst)leven in de tuin

Doordat we vandaag de dag steeds drukker zijn met werk en het gezin, schiet het onderhoud van huis en tuin er nog wel eens bij in. Daardoor zien we steeds vaker dat men de tuin gewoon laat bestraten en voor vrijwel geen planten kiest. Extra planten betekent namelijk ook meer onderhoud. Hoewel we dit begrijpen hoeft dit niet de juiste of enige keuze te zijn.

Juist door leven in de tuin te brengen maak je deze een stuk spannender. Zonder voldoende planten oogt de tuin maar kaal en saai. Niet echt bevorderlijk voor de sfeer natuurlijk. Wanneer je echter geen tijd of zin in extra onderhoud hebt, bestaan er gelukkig nog andere mogelijkheden om (kunst)leven in de tuin te brengen: het gebruik van kunstplanten voor buiten!

Meer (kunst)leven in de tuin

Deze zijn tegenwoordig niet meer van het echt te onderscheiden en geven jouw tuin een groene weelderige look, zonder dat dit extra onderhoud zal kosten. Bovendien worden deze planten zo behandeld dat ze niet alleen UV-bestendig zijn, maar ook nog eens tegen alle weersomstandigheden bestand zijn. Hierdoor blijven ze jarenlang mooi.

Laat een boom planten

Ben je op zoek naar een geweldige eyecatcher voor jouw tuin? Laat dan een prachtige boom planten. Een boom is niet alleen de perfecte beschutting voor de nieuwsgierige blikken van buren, maar het geeft ook nog eens de nodige sfeer en schaduw in de tuin. Bovendien trekt het ook nog eens mooie vogels en insecten aan. Een boom is dan ook een geweldige toevoeging voor iedere groene en avontuurlijke tuin.

Vraag bij de aanschaf van een boom wel altijd even na hoeveel onderhoud deze nodig heeft. Zo weet je zeker of je hier aan kunt voldoen en voorkom je dat de boom plotseling meer werk is dan je had verwacht.

Kleurrijke accessoires

Als je je tuin een stuk spannender wilt maken moet je ook een beetje outside-the-box denken en gewaagde stappen kunnen nemen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van kleurrijke tuinaccessoires. Blijf niet bij de oude neutrale kleuren, maar kies voor iets wat opvalt. Denk bijvoorbeeld aan geel, oranje en paars. Deze geven warmte en intensiteit aan de tuin.

Je kunt kleur aanbrengen door het gebruik van planten. Of, als je minder onderhoud wilt, het gebruik van kussentjes, kaarsen of andere leuke tuinaccessoires. Zelfs het gebruik van buitenschilderijen is een slim idee om meer kleur in de tuin te brengen. Wees creatief en durf spannende stappen te nemen. Je zal merken dat dit een enorm groot verschil kan maken in jouw tuin. Dat wordt genieten deze zomer!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *