Meubels van berken multiplex: kies voor kwaliteit! 0

meubels berken multiplex

Het creëren van meubels door middel van multiplex platen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dat is dan ook niet zo vreemd als we kijken naar de ontelbare toepassingen van multiplex. Zo kunnen ze toegepast worden in het vervaardigen van meubels, wanden, werkbladen, kasten en zelfs speelgoed. Daarnaast past het gebruik van multiplex ook helemaal binnen de huidige woontrends. De huidige woontrends staan immers allemaal in het teken van natuurlijke elementen en daar past berken multiplex uiteraard geweldig bij. Ben jij al tijden op zoek naar een manier om meer natuurlijke elementen in je woning te verwerken? Dan is multiplex berken de perfecte oplossing. In deze blog vertellen wij alles over berken multiplex en vertellen we waarom dit een perfecte toevoeging is voor elke woning.   

Wat is multiplex eigenlijk?

Multiplex platen zijn toe te passen in honderden verschillende projecten. De platen zijn ontzettend veelzijdig en is er ook nog eens enorm veel keus uit diverse materialen. Maar wat is multiplex eigenlijk?  

Multiplex kent vele voordelen ten opzichte van massief hout. Dit omdat multiplex bestaat uit verschillende lagen houtfineer. Deze lagen worden op een speciale manier aan elkaar verlijmd, dikwijls kruiselings, zodat de constructie een stuk steviger wordt en het hout nauwelijks meer kan werken. Massief hout blijkt daarentegen altijd werken en is daardoor minder geschikt voor het maken van constructies in huis. Bovendien geven de verschillende lagen houtfineer, de platen een zeer bijzondere en unieke uitstraling. De bovenkant van de multiplex platen wordt dan ook meestal goed in het zicht gehouden tijdens het maken van constructies binnenshuis.

berken multiplex

Verschillende kwaliteitsaanduidingen van multiplex 

Bij de aanschaf van berken multiplex zal je waarschijnlijk direct moeite hebben met het beoordelen van de kwaliteitsaanduidingen. Bij een kwaliteitsaanduiding denk je direct aan de levensduur en de kracht van een plank. Bij multiplex zijn er inderdaad verschillende kwaliteiten bekend, maar dat betekent niet dat de ene plank sterker of beter dan de ander is. Elke multiplex berken plank zal genieten van dezelfde positieve eigenschappen van multiplex. Maar waar staan de kwaliteitsaanduidingen dan voor? 

De kwaliteitsaanduidingen zijn een handige tool, waarmee je in één oogopslag op een houtwebshop kan zien welke plank het meest geschikt is voor jouw klus. Met de kwaliteitsaanduiding laten ze zien hoe het met de kwaliteit van het aanzicht van de plank gesteld is. Laten we een voorbeeld geven met de B/BB kwaliteitsaanduiding. De voorkant van de plank heeft de BB aanduiding, dat betekent dat deze gaaf is en goed in het zicht gebracht kan worden. De BB aanduiding geldt voor de achterkant van de plank en is van mindere kwaliteit, deze zal dan ook minder goed in het zicht gezet kunnen worden.

De voordelen van berken multiplex

Naast de standaard voordelen van multiplex, hebben alle multiplexsoorten ook nog aparte voordelen. Zo staat berken multiplex bekend om zijn duurzame kwaliteiten. Deze behoort tot de meest sterke multiplexsoorten die er zijn. Berken multiplex wordt altijd watervast gelijmd en de houtnerven zijn een stuk sterker dan de houtnerven in lichtere houtsoorten, denk maar eens aan populieren multiplex. Doordat berken multiplex goed tegen een stootje kan, is dit een zeer populaire keuze voor constructies in de kinderkamer of woonkamer.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *