Dit zijn de moderne interieuraccessoires van 2021 0

Het inrichten van je huis kan een grote uitdaging zijn. Je hebt misschien al een bepaalde stijl in gedachten, maar hoe maak je een goede keuze uit het woud van mogelijkheden? En wat zijn de nieuwe trends op het gebied van interieur? Duurzaam wonen is een veelbesproken thema en je ziet steeds vaker dat mensen heel klein gaan wonen, bijvoorbeeld in een tiny house, om het milieu te ontzien. Ook speelt ergonomie thuis steeds vaker een belangrijke rol, omdat we door het vele thuiswerken meer tijd in eigen huis doorbrengen. Op zoek naar een nieuwe inrichting voor de woon- of slaapkamer? Check dan deze interessante items!

Eindeloos variëren

Lekker zitten in de woonkamer, dat willen we allemaal. En het moet ook nog eens fraai ogen natuurlijk. Maar voor onverwachte logés is een extra slaapplek ook wel fijn. De modulaire slaapbank geeft je het beste van twee werelden. Eigenlijk koop je hiermee geen bank, maar vier losse elementen. Je kunt twee van die elementen aan elkaar koppelen, zodat een tweezitsbank ontstaat, terwijl je de andere twee elementen als losse fauteuils laat staan. Zo creëer je heel eenvoudig een complete zithoek, waar je alleen nog een mooie salontafel bij hoeft te zetten. Maar net zo eenvoudig koppel je alle vier elementen aan elkaar tot een hoekbank of maak je er in een handomdraai een comfortabel tweepersoons bed van. Je kunt dus letterlijk alle kanten op en als je in de toekomst wat kleiner behuisd bent, kun je gewoon één element weglaten, zonder dat het opvalt!

modulaire slaapbank

Slapen als een Japanner

Iedereen die wel eens in Japan is geweest, kent ongetwijfeld de verschillen in slaaptraditie ten opzichte van de Nederlandse slaapkamers. In Japan is een futonbed heel gebruikelijk. Dat is een dunne zachte matras, die daar doorgaans gewoon op de vloer wordt gelegd. Wij zijn in ons land gewend om wat hoger te slapen, daarom wordt een futonmatras hier doorgaans met een bijpassend onderstel geleverd. Overigens biedt dit type matras ook goede mogelijkheden als je even snel een tijdelijke slaapplek voor iemand moet regelen. Zo’n matras kun je namelijk na gebruik heel eenvoudig oprollen, waardoor het gemakkelijk ergens in huis op te bergen is. Een futonmatras vormt zich tijdens het gebruik geheel naar de contouren van het lichaam en zorgt daardoor voor de juiste tegendruk. Dit maakt dat een futonmatras niet alleen handig is, maar ook gezond!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *