Waar moet je op letten bij de aanschaf van kunstgras 0

Waar moet je op letten bij de aanschaf van kunstgras

Ben je op zoek naar een duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing voor je tuin? Dan is kunstgras wellicht wel iets voor je! Zo heeft kunstgras natuurlijk ontzettend veel voordelen, waardoor het steeds populairder wordt, niet alleen bij het amateurvoetbal, maar ook in de meeste tuinen bij de mensen. Omdat de keuze natuurlijk enorm is en we ook heel goed begrijpen dat het maken van de juiste beslissing best lastig kan zijn, hebben wij een aantal handige tips voor je, zodat je precies weet waar je op moet letten op het moment dat je ervoor kiest om kunstgras aan te gaan schaffen. De kosten voor een beetje kunstgras kunnen namelijk aardig in de papieren lopen, des te belangrijker dus om rustig de tijd te nemen voordat je een keuze maakt.

Het juiste type kunstgras kiezen

Bij het kiezen van kunstgras is het belangrijk om het juiste type te selecteren dat past bij jouw specifieke behoeften en wensen. Er zijn verschillende soorten kunstgras beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Voor veel mensen is de look en feel van het kunstgras erg belangrijk. Je wilt natuurlijk een gazon dat er zo echt mogelijk uitziet. Kies daarom voor kunstgras met realistische vezels en een natuurlijke uitstraling. Daarnaast is het ook goed om te letten op de dikte en dichtheid van het gras. Een dikke en dichte mat zorgt namelijk voor een vollere en luxere uitstraling. Heb je maar een klein stukje nodig? Dan kun je ook besparen op je kunstgras door restanten in te kopen. Ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld een klein speelhoekje voor de kinderen in wilt richten.

Hoe onderhoudsvriendelijk is het kunstgras

Een ander belangrijk punt om op te letten bij de aanschaf van kunstgras is de duurzaamheid en het onderhoudsgemak ervan. Kunstgras moet bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden en intensief gebruik. Let daarom op de mate van uv bestendigheid en de slijtvastheid van het gras. Daarnaast wil je natuurlijk niet te veel tijd kwijt zijn aan het onderhouden van je kunstgras. Kies daarom voor een type kunstgras dat weinig tot geen onderhoud vergt, zoals bijvoorbeeld kunstgras met een speciale coating die ervoor zorgt dat vuil en algen zich minder snel hechten. Dit type kunstgras mag dan misschien wel iets duurder zijn, maar zorgt er wel voor dat je een stuk minder werk hebt en tijd overhoudt voor andere leuke dingen.

De juiste manier leggen

Het leggen van kunstgras is iets wat je niet zo even doet. Zo moet je namelijk rekening houden met verschillende dingen, waaronder dus de drainage van het gras. Waar de regen bij normaal gras de grond in trekt, is dit bij kunstgras natuurlijk niet het geval. Om te voorkomen dat het water dan op het gras blijft ‘staan’, is het belangrijk te zorgen voor een goede drainerende ondergrond. Dit zijn vaak matten die ervoor zorgen dat het water kan worden afgevoerd. Je kunt er daarom dus ook vaak beter voor kiezen om het te laten aanleggen. Niet alleen weet je dan zeker dat alles op de juiste manier gebeurt, maar heb je meestal ook extra garantie op het moment dat er toch iets aan de hand is.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *