Mollen bestrijden met carbid, hoe pak je dat aan?  0

carbid schieten

Eindelijk is je tuin helemaal klaar voor de zomer. Een mooi gazonnetje, prachtige bloemen en planten en voordat je eindelijk kunt genieten kom je oog in oog te staan met je grootste plaaggeest: een mol. Dit, op het eerste gezicht, schattige beestje kan jouw mooie tuin in één klap vernielen. Ze creëren binnen no-time indrukwekkende ondergrondse gangen en richten daarmee bovengronds veel schade aan. Doordat wortels van planten en bloemen kapot worden gemaakt, gaan deze al zeer snel dood. Daarnaast wordt dat prachtige gazon alleen nog maar ontsiert met tientallen molshopen. Geen prettig beeld en zonde van al dat harde werken.

Daarom is het belangrijk om de mollenplaag in je tuin zo snel mogelijk te verhelpen. Dit doe je door middel van carbid. Carbid? De meeste mensen kennen dit enkel van het zogenaamde carbid schieten wat wordt gedaan om het begin van het nieuwe jaar in te luiden, maar carbid kan voor nog zoveel meer gebruikt worden. Mollen bestrijden is daar één van. Maar hoe gaat dit in zijn werk?

Wat is mollen carbid precies?

De meeste mensen kennen carbid alleen van de gigantische knallen die met een melkbus worden gemaakt tijdens de jaarwisseling. Dit is echter niet de enige functie die carbid heeft. Deze kan voor diverse doeleinden gebruikt worden. Mollen verjagen is misschien wel de populairste toepassing. Mollen carbid is een ecologisch bestrijdingsmiddel. Dit betekent dat het product natuurvriendelijk is. Bovendien is mollen carbid ook nog eens zeer diervriendelijk. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een mollenklem, waarbij de mol op slag dood is als deze in aanraking komt met de klem.

Mollen carbid dood de mol niet, maar helpt de mollen verjagen. Je gebruikt het carbid als volgt:

  • Stap 1: graaf eerst met je handen of een schep de molshoop een stukje open
  • Stap 2: gooi nu een handje brokjes carbid in de molshoop
    Stap 3: als de grond vooraf een beetje vochtig is gemaakt (of al was) zal het carbid direct reageren door te gaan sissen
  • Stap 4: zodra je dit sissende geluid hoort, kan je de molshoop weer afsluiten. Hierbij moet je voorkomen dat de molshoop instort.
  • Stap 5: het carbid zal nu een penetrante geur door de gangen van het hol verspreiden. De reukzin van de mol is ontzettend goed (dit compenseert het slechte zicht van de mol), hierdoor zal deze al snel op de vlucht slaan en een ander gebied zoeken om zijn gangenstelsels op te bouwen. Hierdoor ben jij van het probleem verlost!

Waarom carbid gebruiken bij het verjagen van mollen?

Mollen verjagen met carbid heeft voor veel mensen de voorkeur. Dit komt vooral doordat carbid zeer milieu- en diervriendelijk is. Het beestje hoeft niet doodgemaakt te worden om de mollenplaag in de tuin te bestrijden. Bovendien maak je ook geen gebruik van giftige chemicaliën die slecht zijn voor de natuur. Vergeet echter niet dat we hier met dieren te maken hebben. Alhoewel de meeste mollen zich eenvoudig laten verjagen, zijn er ook mollen die rustig blijven zitten. In dat geval moet je je wel op alternatieven storten of de mol met een beetje mazzel vangen en uit de tuin zetten. In deze gevallen kan je ook nog de ongediertebestrijdingsdienst om hulp vragen voor het bestrijden van mollen. Gelukkig doet de diervriendelijke wijze waarop je met carbid de mol kan verjagen vaak al wonderen. Zo geniet jij weer van jouw tuin deze zomer!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *