De mooiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis 0

De mooiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

De mogelijkheden voor raamdecoratie in huis zijn echt eindeloos. Je hebt veel verschillende soorten raamdecoratie. Denk hierbij aan vouwgordijnen, rolgordijnen, jaloezieën, lamellen en plisségordijnen. Daarnaast heb je ook nog verschillende ruimten in huis die allemaal zo hun eigen behoeften hebben op het gebied van raamdecoratie. De vraag is hoe je die mogelijkheden toepast in de juiste ruimte van het huis. In dit artikel schijnen we een lichtje over de keuze voor de beste raamdecoratie in de verschillende ruimten van jouw woning.

#1 Doe wat je wilt in de woonkamer

De woonkamer is de centrale ruimte in het huis en over het algemeen ben je hier het meeste te vinden. Dit is ook nog eens de grootste kamer met de meeste ramen, dus kun je hier aan de slag met verschillende soorten raamdecoratie. Bovendien is de woonkamer de etalage van jouw interieurstijl. Dus kies voor gordijnen die bij je passen. Zo vind je hele mooie soorten bij Doe Het Budget.

Hou je van licht en ruimtelijk? Daar passen witte rolgordijnen bij die licht doorlaten. Wil je snel kunnen schakelen tussen vrij zicht en privacy? In dat geval zijn lamellen, jaloezieën of shutters ideaal. Als je vaak kaarsen brandt in de vensterbank, let er dan op dat je raamdecoratie hebt die niet brandbaar is.

raamdecoratie woonkamer

 

#2 Zin in de zomer (maar niet in insecten)

De zomer is heel fijn vanwege de hoge temperaturen en het buitenleven. Echter gaan de deuren en ramen open, waardoor er snel insecten in huis komen. Gelukkig is dat makkelijk te voorkomen door horren voor de ramen of een plissé hordeur. Ook hiervoor kun je terecht bij Doe Het Budget. Zij verkopen zelfs horren op maat en voor schuifdeuren.

#3 Vochtbestendige gordijnen

In de keuken en badkamer ontkom je niet aan vocht. Tijdens het douchen en koken komen er dampen vrij, waardoor de gordijnen ook vochtig kunnen worden. Hier kun je het beste kiezen voor vochtbestendige gordijnen. Bijvoorbeeld jaloezieën of lamellen van PVC. Deze bieden je het beste van twee werelden. In een handomdraai kies je voor licht of privacy. Raamdecoratie van PVC is vochtbestendig, zodat er geen schimmel ontstaat op of in de raamdecoratie. Ook is dit materiaal bestand tegen de opname van etensgeuren, dus ideaal voor in de keuken.

Vochtbestendige gordijnen

#4 Volledige duisternis met rolgordijnen

Het beste slaap je in een volledig verduisterde slaapkamer. Kies voor de slaapkamer daarom voor volledig verduisterende rolgordijnen. Je zou denken dat dit alleen kan met donkere kleuren, zoals zwart of donkerblauw. Niets is minder waar. Verduisterende rolgordijnen zijn ook verkrijgbaar in vrolijke kleuren zoals roze. Daarom zijn deze gordijnen ook uitermate geschikt voor de kinderkamer.

#5 Raamdecoratie voor en als het hoogtepunt in huis

Het kan soms nog lastig zijn om raamdecoratie voor de zolder te kiezen. Vaak vind je schuine dakramen op de zolder, die zowel naar buiten als binnen openklappen. Voor dakramen heb je dus dakramen nodig die in het kozijn te monteren zijn, in plaats van dat ze om het kozijn heen vallen. Vaak hebben dakramen ook afwijkende maten, dus kies voor een specialist waar je deze gordijnen kan laten maken. Dat voorkomt een hoop ergernis.

Welke raamdecoratie kies jij voor de verschillende ruimtes in huis? Graag lezen wij mee met jouw goede tips. Laat het ons zeker weten in een leuke reactie onder dit blog.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *