De muren aankleden met kleurrijke schilderijen 0

schilderij woonkamer tuin

Eindelijk zit de make-over van de woning erop! Alle spullen staan, de accessoires zijn weer uitgepakt en de kleine prulletjes staan weer waar ze horen te staan. Terwijl je dolgelukkig de kamer in kijkt, bekruipt je het gevoel dat er iets mist. De ruimte voelt leeg en sfeerloos aan. Je mist iets aan de muur. Het belang van wanddecoratie wordt regelmatig onderschat, maar deze kunnen van grote invloed zijn op de sfeer van je woning. In deze blog vertellen we hoe je de muren aankleed met kleurrijke schilderijen en hoe je het perfecte schilderij voor jouw woning uitkiest.

Parijs schilderij

De reden waarom wanddecoratie nog steeds onderschat wordt

Veel mensen onderschatten de waarde van wanddecoratie aan de muur. Er zijn zelfs mensen die het wel mooi vinden, een kale muur. Toch zal je merken dat kale muren er al gauw voor zorgen dat je je minder op je gemak voelt thuis. De sfeer lijkt verdwenen te zijn en alles voelt maar kaal en leeg aan, ondanks de talloze accessoires, design meubels en prachtige vloeren. Wanddecoratie geeft de woning een eyecatcher, iets waar hun blik naar getrokken wordt zodra je de kamer binnenstapt. Bovendien geven schilderijen de kamer ook meer dimensie en kan je door middel van kleurgebruik de sfeer in de ruimte versterken.

Natuur schilderij onweer schilderij woning

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een schilderij

Welk schilderij het meest geschikt is voor jouw woning, is afhankelijk van meerdere factoren.  Wij hebben op een rijtje gezet waar je aan moet denken bij de aanschaf van een schilderij:

  • Het formaat van het schilderij is van essentieel belang voor de functie die hij kan vervullen. Als je een te groot schilderij plaatst, blijft er te weinig witruimte en daarmee diepte over. Een te klein schilderij kan echter weer wegvallen tegen de muur en daarmee niet het beoogde resultaat behalen. Hoe vind je dan het juiste formaat? Hier is een simpele tip: zorg dat je altijd minimaal 30 centimeter vrij houdt aan de zijkanten van het schilderij. Zo weet je zeker dat hij niet te groot is. Weet je niet wat de juiste grootte is voor een schilderij in jouw woning? Ga dan eens aan de slag met het uitknippen van papieren vellen in verschillende formaten. ‘Hang’ deze steeds tegen de muur en bekijk welke grootte perfect is voor jouw woning.
  • De functie van het schilderij is moeilijk te bepalen. Veel mensen kiezen een schilderij omdat ze deze gewoon ‘leuk’ vinden, maar er kan ook een hele andere reden achter zitten. Een emotionele reden bijvoorbeeld, omdat jouw oma altijd zo van Rembrandt hield, of een manier om een statement te maken in je woning. Wat die reden ook is, het schilderij moet wel de mogelijkheid krijgen om deze functie ook te vervullen. Geef het schilderij de ruimte in huis en laat het deel maken van het interieur en niet alleen als decoratiestuk!
  • Meer rust in huis door middel van een schilderij. Voor veel mensen klinkt dat gek, omdat wij vrijwel altijd alleen denken aan opzichtige en kleurrijke schilderijen. Dit hoeft echter niet. Een schilderij kan ook perfect dienen als rustpuntje in een druk interieur. Schaf hiervoor een schilderij aan met rustige kleuren en creëer gemakkelijk meer eenheid in de woning.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *