Haal de natuur in huis met een boomstamtafel 0

natuurlijke boomstamtafel

Anno 2018 worden we telkens met dat ene zinnetje om de oren geslingerd: haal de natuur in huis! Maar hoe doe je dat dan? Dat is wat veel mensen zich afvragen. In vrijwel alle populaire woontrends van dit moment, zie je dat het van essentieel belang is om natuurlijke elementen in huis te halen. Denk maar eens aan de Scandinavische en industriële stijl, toch wel de meest populaire woonstijlen van dit moment, waar natuurlijke elementen centraal staan. Dit ook echt doorvoeren in huis is echter een heel ander verhaal. Wij gingen op onderzoek uit en vonden een wel heel speciaal meubelstuk. In dit artikel vertellen we je hoe je de natuur in huis haalt met een echte boomstamtafel!

Voordelen boomstamtafel

Wat is een boomstamtafel?

Een boomstamtafel is een uniek en natuurlijk meubelstuk, waarbij de natuur in al haar glorie aanschouwd kan worden. Bij een boomstamtafel wordt de boomstam zo natuurlijk mogelijk verwerkt in een eettafel. Zo zien we vaak dat enkel de bovenste laag van de schors wordt verwijderd, zodat de tafel zo veel mogelijk zijn natuurlijke vorm behoudt. Natuurlijk vind je ook bij de boomstamtafel heel veel verschillende soorten en maten. Zo heb je boomstamtafels die je echt het gevoel geven dat je aan een ‘boomstronk’ zit te eten, maar zijn er ook tafels die wat meer bewerkt zijn en zo passend zijn gemaakt bij verschillende woonstijlen. Zo zijn er ook industriële boomstamtafels, waarbij het hout wordt gecombineerd met andere robuuste en stoere materialen. Welke boomstamtafel voor jou het meest geschikt is? Dat is vooral afhankelijk van jouw eigen wensen en smaak. Door het brede aanbod is er voor vrijwel iedereen wel wat wils te vinden.

wat is een boomstamtafel

De voordelen van een boomstamtafel

Een boomstamtafel is niet alleen een prachtige toevoeging binnen het interieur, maar kent ook nog eens talloze andere voordelen. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

  • Een boomstamtafel is een ware blikvanger en dient perfect als eyecatcher voor de ruimte. Bij de meeste woonstijlen van dit moment speelt minimalisme een belangrijke rol. Veel mensen vinden het echter moeilijke om warmte en sfeer in huis te brengen zonder een aantal gezellige tierelantijntjes. Met een boomstamtafel als blikvanger is dat echter niet meer nodig. Deze straalt enorm veel warmte en sfeer uit, zodat er verder niks meer nodig is!
  • Elke boomstamtafel is uniek. Met de natuur kunnen we niet spelen! Uiteraard bestaat er de mogelijkheid om het tafelblad te bewerken, maar dat zal juist de natuurlijke uitstraling van de tafel teniet doen. Dat is dan ook de reden dat het tafelblad van elke boomstamtafel zo onbewerkt mogelijk wordt gelaten. Net als elke boom uniek is, is ook iedere tafel dat.
  • Beschikbaar in verschillende kleuren en houtsoorten. De keuze uit boomstamtafel is ontzettend divers. Meestal worden boomstamtafels gemaakt van eiken of Taek, maar het is soms ook mogelijk om van andere houtsoorten gebruik te maken. Bekijk in de winkel of webshop wat de mogelijkheden zijn en laat je verrassen met een uitgebreide collectie aan kleurgebruik en houtsoorten.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *