Dit mag je niet vergeten voor jouw verjaardagsfeest 0

Dit mag je niet vergeten voor jouw verjaardagsfeest

De meeste mensen hebben ruim twee jaar geen verjaardagsfeest meer gehouden. Daardoor worden er dit jaar meer dan ooit tevoren feestjes gevierd. Ben jij in de komende weken ook aan de beurt en wil jij dit ook groots aanpakken? Dan ben je het wellicht wel al een beetje verleerd. Want waar moet je ook alweer aan denken als je een verjaardagsfeest houdt? En welke dingen mag je absoluut niet vergeten? We zetten de belangrijkste tips voor je op een rijtje. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je dingen vergeet en vier je gegarandeerd het mooiste verjaardagsfeest sinds jaren.

Eten en drinken

Bij een mooi verjaardagsfeest hoort natuurlijk ook het nodige eten en drinken. Allereerst moet je natuurlijk gebak bestellen. Dat hoort zo bij een verjaardag. De meest belangrijke traktatie van een verjaardagsfeest. Houd er bij het bestellen van gebak wel rekening mee dat er eventueel speciale dieetwensen en allergieën kunnen zijn onder de gasten. Gelukkig is het aanbod van gebak tegenwoordig heel groot. Zo is ook vegan gebak te bestellen en kan het ook glutenvrij geleverd worden. Op die manier weet je zeker dat iedereen hiervan kan genieten.

Verder moet je uiteraard ook nog denken aan drinken. Zorg er in elk geval voor dat je allerlei soorten frisdrank en wat standaard alcoholische dranken in huis haalt. Zo is er voor ieder wel wat wils te vinden.

Je kunt er eventueel ook voor kiezen om nog andere hapjes en snacks te serveren. Denk aan chips, bladerdeeghapjes en toastjes met smeersels. Vraag eventueel aan gasten of zij ook wat lekkers meenemen in de stijl van een Amerikaans feestje.

Verstuur de uitnodigingen op tijd

Mede door corona zijn er tijden geen feestjes geweest. Deze worden dit jaar vrijwel allemaal ingehaald. Daardoor is de kans groot dat niet alleen jij veel feestjes in de agenda hebt staan, maar dat dit ook voor je gasten geldt. Daarom is het belangrijk om de uitnodigingen zo vroeg mogelijk te versturen. Zo voorkom je een heleboel afzeggingen en weet je ruim van tevoren wie er wel of juist niet kan komen.

Breng je buren op de hoogte

Verwacht je dat het een flink feest zal worden en dat deze tot in de late uurtjes zal duren? Dan is het goed om ook de buren alvast ruim van te voren op de hoogte te brengen. Meestal zal dit geen probleem zijn als het niet wekelijks gebeurt, maar wel goed om dit van tevoren even aan te geven en zo problemen te voorkomen.

Houd er natuurlijk wel rekening mee dat je niet al te veel overlast veroorzaakt. Bijvoorbeeld door de muziek niet na tienen meer zo hard te zetten en eventueel na middernacht naar binnen te verplaatsen, zodat er buitenshuis minder herrie is. Wil je er zeker van zijn dat er geen discussies ontstaan? Nodig dan de buren ook gewoon lekker uit op het feest. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *