Nieuwe badkamermeubelen kopen: hier moet je op letten! 0

Wil je binnenkort een badkamer laten plaatsen? Dan zijn nieuwe badkamermeubelen een van de belangrijkste onderdelen waar je rekening mee moet houden. Deze beïnvloeden niet alleen de uitstraling van de badkamer, maar worden ook nog eens dagelijks intensief gebruikt. Daarom is het belangrijk dat ze niet alleen heel praktisch in gebruik zijn, maar ook nog eens van de beoogde uitstraling genieten. Maar hoe weet je zeker dat je over de juiste badkamermeubel beschikt? Waar moet je rekening mee houden? Wij helpen je graag een handje op weg met een aantal handige tips.

Hoe belangrijk is een badkamermeubel?

Naast de aanschaf van nieuw sanitair is het ook belangrijk om over een praktisch badkamermeubel te beschikken. Deze is belangrijker dan je nu misschien denkt. Dit is immers de plek waar je niet alleen je tanden poetst en jezelf opfrist, maar ook optut voor een avondje weg of even snel je haren in model kamt. Doordat een badkamermeubel zo veelzijdig is, zien we ook dat er een zeer breed aanbod van te vinden is. Badkamermeubelen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Welk meubel voor jouw badkamer het meest geschikt is? Dat is afhankelijk van je eigen specifieke wensen, de stijl en de grootte van de badkamer en met hoeveel personen je de badkamer uiteindelijk gebruikt

badkamermeubel

1 of 2 wastafels?

Dit is de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen als je een nieuwe badkamermeubel aanschaft. Als je met slechts één of twee personen in huis woont, is één wastafel uiteraard voldoende. Maar wat doe je als je gezin groter wordt? De meeste mensen zitten er immers niet op te wachten om iedere ochtend en avond voor een plekje aan de wastafel te vechten. Gelukkig is dat ook niet direct nodig. In de meeste badkamers is het mogelijk om twee wastafels te plaatsen. Hiermee voorkom je niet alleen een heleboel stress, maar geef je iedereen ook nog een eigen plekje om hun ‘ding’ te doen.

1 of 2 wastafels

Natuurlijk zijn twee wastafels niet direct voor iedere badkamer geschikt. Je moet immers wel over voldoende ruimte beschikken. Bedenk daarom goed over hoeveel ruimte je beschikt. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt, dus vraag gerust advies aan een specialist. Wanneer twee wastafels niet haalbaar zijn, kun je er bijvoorbeeld ook nog voor kiezen om een langere wasbak met twee kranen aan te schaffen.

Denk aan voldoende opbergruimte

Ruimtegebrek in de badkamer? Dan ben je zeker niet alleen! Steeds meer mensen klagen over dit probleem. Ze kunnen hun spullen niet kwijt en vinden dat het sanitair te veel ruimte in beslag neemt. Denk daarom goed na over de opbergruimte, alvorens je een nieuwe badkamermeubel aanschaft. Wanneer je voldoende opbergmogelijkheden creëert, voorkom je prullaria op de wastafel en handdoeken die op de grond liggen. Hoe fijn zou het zijn als je al die spullen gewoon kwijt kunt en de rust in de badkamer zo kunt bewaren? Een paar extra lades in de badkamermeubel kunnen al verschil maken.

Natuurlijk moet je bij het kopen van een badkamermeubel ook op de stijl en het materiaal van het meubelstuk letten. Kies hierbij voor een stijl die bij jouw huidige interieur past, zodat de badkamer één geheel blijft.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *