Nieuwe gietvloer laten leggen? Zo heb je er het langst plezier van! 0

Nieuwe gietvloer laten leggen

Een gietvloer is prachtig in haast iedere ruimte. Het zorgt voor een moderne uitstraling en maakt je interieur helemaal af. Maar hoe onderhoud je nu zo’n vloer zodat je er het langs plezier van hebt? Wij geven je een aantal handige tips!

Laat je voldoende informeren

Begin met het vragen van advies bij het bedrijf die jouw gietvloer heeft gelegd. Zij zijn experts en kunnen je hierdoor precies vertellen wat je wel en niet kunt doen. Ook online kun je de nodige informatie vinden. Op een website zoals Gietvloer-wand.nl kun je zelfs gratis informatie vinden over hoe je een gietvloer vrij houdt van beschadigingen. Ook kunnen andere mensen met een glietvloer je voorzien van eerlijke tips. Zij weten hoe het is om een gietvloer in huis te hebben en kunnen je wellicht vertellen hoe je goed kunt omgaan met de vloer.

Voorkomen is beter dan genezen

Krassen op de vloer zijn veelvoorkomende verschijnselen van schade. Meubels kunnen bijvoorbeeld krassen veroorzaken wanneer ze bij het verplaatsen over de grond worden gesleept. Til meubels dan ook altijd op wanneer je ze gaat verplaatsen en plaats eventueel bescherming op de onderkant. Deze bescherming kun je online kopen of bij een speciaalzaak. Een andere oplossing is het plaatsen van een tapijt of vloerkleed. Plaats hier je meubels op en je maakt de kans op krassen aanzienlijk kleiner. Een mooi vloerkleed of tapijt is ook nog eens een toevoeging aan je interieur. Dit kleed moet natuurlijk uit materiaal bestaan waarmee geen vlekken op de vloer komen. Kies dus voor natuurlijk materiaal en je zit altijd goed.

Voorkomen is beter dan genezen

Vloer zelf reinigen? Gebruik de juiste middelen

Gebruik altijd de juiste wasmiddelen bij het reinigen van je vloer. De verkeerde middelen kunnen schade aanrichten in plaats van het reinigen ervan. Zo maak je jouw vloer liever niet schoon met gechloreerde middelen. Het schuren van je vloer is ook absoluut niet aan te raden, omdat dit krassen kan veroorzaken. Luister dus alleen naar het advies van je leverancier en reinig je vloer op enkel op deze wijze. Let er verder op dat je geen voorwerpen plaatst die vocht vasthouden. Denk hierbij aan leer, rubber of hout. Dit kan in het slechtste geval sporen achterlaten.

Tips gelijk na het leggen van je vloer

Wanneer je vloer net is gelegd kun je beter een weekje voorzichtig zijn. Zo kun je de vloer beter niet blootstellen aan vocht of chemicaliën. Ook is het slim om een deurmatje te plaatsen bij iedere toegang. Je wilt immers geen zand of grind op je vloer hebben in de eerste weken. Heb je een feestje? Wees dan op je hoede wanneer er iets gemorst wordt. Zo kun je vooral alcoholische dranken beter zo snel mogelijk schoonmaken. Laat je het langer dan dertig minuten liggen? Dan kan dit nog wel eens een vlek veroorzaken.

Een gietvloer is een prachtige toevoeging aan je huis. Echter moet je er zorgvuldig mee omgaan. Met de juiste kennis in huis is dit gelukkig heel goed te doen. Zo kun je zo lang mogelijk genieten van je gietvloer!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *