Een nieuwe visgraatvloer in 3 stappen 0

Een nieuwe visgraatvloer in 3 stappen

Kies je voor een nieuwe vloer, dan is de kans vrij groot dat je oog is gevallen op een pvc vloer. PVC vloeren zijn immens populair en zijn in principe de geupgrade versie van laminaat. Ondanks dat een PVC vloer prijstechnisch een stuk duurder is, zal je merken dat dit het geld meer dan waard is. Het grote voordeel aan PVC vloeren, is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende soorten, maten en kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een visgraatmotief of een normaal motief met een brede of wat smallere plank. Daarnaast kun je ook zelf bepalen welke toplaag je wilt, om de krasbestendigheid een stuk te verhogen. Wil jij zeker weten dat je de geschikt vloer kiest, dan hebben we hier een aantal tips voor je!

Wat wil je maximaal uitgeven?

Een nieuwe vloer, wanneer de meesten eraan denken begint het natuurlijk al ontzettend te kriebelen. Niet alleen omdat er ontzettend veel keuze is, maar wat dacht je van de verschillen in prijs. Een gemiddelde vloer kan tot wel 50 euro per vierkante meter kosten. Dan te bedenken dat we thuis gemiddeld 100 – 120 vierkante meter nodig hebben, zorgt ervoor dat het een flinke uitgave is. Vooral als je ook nog op zoek moet naar nieuwe meubels, kan het allemaal net even teveel van het goede worden. Uiteraard kun je ook besparen. Zo kun je in plaats van een houten visgraat vloer ook prima kiezen voor Therdex PVC met visgraatmotief. Dit is qua look en feel exact hetzelfde, maar scheelt je wel aanzienlijk in de portemonnee. Houd er wel rekening mee dat een PVC vloer een stuk beter isoleert dan een laminaatvloer bijvoorbeeld. Dit kan je naast het online energie vergelijken voor een voordeliger tarief helpen je verbruik dus ook de kosten te verminderen.

Het onderhoud

Elke vloer heeft onderhoud nodig. Het maakt niet uit of je kiest voor houten vloeren van Therdex of visgraat PVC vloeren. Het hangt echt af van de vloer die je kiest, hoeveel onderhoud je eigenlijk aan de vloer moet doen. Zo zijn houten vloeren de vloeren die het meeste onderhoud vergen, maar aan de andere kant een extreem lange levensduur hebben. Door je houten vloeren jaarlijks te schuren en te oliën, blijven houten vloeren er jarenlang als nieuw uitzien. Je zult merken dat dit niet alleen goed is voor je portemonnee, maar ook voor je interieur. Zo hoef je niet na te denken over eventuele nieuwe vloer.

Tot slot

Vloeren bepalen voor een groot deel de sfeer en het comfort van ons interieur, en dat realiseren we ons vaak niet. Zeker als je vloer niet meer helemaal mooi is, komt dat het geheel niet ten goede. Je kunt mooie meubels en accessoires hebben, maar dat wordt totaal teniet gedaan. Zorg er dus voor dat je niet alleen je vloeren schoon houdt, maar ook meteen goed onderhoud uitvoert. Nu heeft de ene vloer dit meer nodig dan de andere. Heb je bijvoorbeeld hardhouten vloer in je woonkamer, dan zal deze meer onderhoud nodig hebben dan een laminaat vloer.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *