Een nieuwe woning stylen doe je zo 0

woonkamer ideeen

Een nieuwe woning betrekken is altijd enorm spannend. Er zijn ontzettend veel dingen waar je rekening mee moet houden. De verbouwing en de inrichting zijn hierbij misschien wel het belangrijkst. Deze geven jouw woning een stukje bezieling en het gevoel dat je eindelijk echt thuiskomt. Natuurlijk kunnen we allemaal wel een paar meubelstukken in een ruimte plaatsen, maar het echte stylen en een woning sfeer geven is toch een heel ander verhaal. Stylen wordt als een ware kunst gezien en daar moet zeker niet lichtjes over nagedacht worden. In dit artikel geven we je een aantal tips bij het stylen van jouw nieuwe woning. Zo creëer jij binnen mum van tijd dat ware ‘wow-gevoel’.

Nieuwe meubels kopen

Sommige mensen besluiten om de meubels van hun oude woning mee te nemen. Dit is uiteraard een zeer voordelige en praktische beslissing. Toch raden wij meestal wel aan om nieuwe-, of in elk geval meubels die voor jou nieuw zijn, te kopen. Dit mag uiteraard ook gewoon tweedehands zijn, als het maar andere meubels zijn dan die van je oude woning. Deze geven immers de sfeer af die je in je oudere woning gewend was. Daar is uiteraard niks mis mee, maar dat kan misplaatst voelen in je nieuwe woning. Bovendien zijn niet alle meubels even geschikt bij elke woning. Zeer moderne en strakke meubels passen bijvoorbeeld minder goed bij een verouderde boerderij.

bank woonkamer

Tip: nieuwe meubels koop je gemakkelijk bij een woonwinkel of speciaalzaak. Lees vooraf de woonwinkel beoordelingen, zodat je meer weet over de kwaliteit van de meubels en het klantencontact. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt.

Muurbekleding en vloeren

Bij het stylen van een ruimte denken we al gauw aan de meubels en woonaccessoires. Toch vergeten we dan iets heel belangrijks: de muurbekleding en de vloeren. Dit zijn essentiële elementen als je een woning van meer sfeer wilt voorzien. Zo kan je een hoop contrast aanbrengen door de muren een spannende kleur te geven of de vloeren niet iets te laten afwijken van de muren. Je kunt vrijwel alle kanten op met diverse stijlen en unieke trends. Laat je inspireren door de bevindingen in een speciaalzaak en vraag om kleuradvies aan één van de vakkundige mensen die hier aanwezig zijn. Zo maak je binnen no-time de mooiste combinaties voor een geweldige sfeervolle ruimte. Tip: lees alvast meer over Praxis ervaringen van en door klanten. Zo weet je direct meer over de kundigheid van de medewerkers.

nieuwe vloer

Woonaccessoires

Meubels… check! Vloeren… check! Muren… Check! Gordijnen… check! Accessoires… oeps!! Helemaal vergeten en dat is ook echt zo gek nog niet. Bij een verhuizing is het lastig om aan alles te denken en de aanschaf van woonaccessoires schiet er vaak al snel bij in. Toch is dit van essentieel belang om de woning een stukje persoonlijker en sfeervoller te maken. Met accessoires kan je jouw smaak goed laten spreken en maak je het interieur helemaal af. Woonaccessoires hoeven helemaal niet duur te zijn. Juist persoonlijke of zelfgemaakte dingen passen perfect bij een persoonlijk interieur. Natuurlijk kan je deze ook gewoon bij een groothandel, woonwinkel of speciaalzaak vinden. Wil je goedkoper uit zijn? Maak dan een tripje naar een kringloopwinkel

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *