Nieuwe woning? Zo kom je de verhuizing door 0

Zo kom je de verhuizing door

Een verhuizing voelt van tevoren vaak als een enorme beproeving. Je ziet er letterlijk huizenhoog tegenop. Oké, als het eenmaal achter de rug is en je gesetteld bent in je nieuwe huis, appartement of kamer ben je alle ellende al snel vergeten. Maar voor het zover is… Gelukkig zijn er handige handvatten om het hele proces wat draaglijker te maken. We gaan je echt niet beloven dat er dan helemaal geen stress meer bij komt kijken, maar je gaat er in ieder geval iets relaxter meer om. Door goed te plannen en systematisch te werken krijg je meer controle en heb je niet het gevoel dat je de hele tijd als een kip zonder kop rond rent. Maar ook door al in een heel vroeg stadium te beginnen voorkomen je dat alles tegelijkertijd op hetzelfde moment op je afkomt. Professionele verhuisbedrijven kunnen je ook slimme tips geven, zo bieden ze vaak een handig verhuispakket om je te ontstressen. Hier kun je ook inpakpapier, noppenfolie en verhuisdozen kopen. Ga niet lopen hannessen met lege dozen uit de supermarkt, die zijn er niet voor gemaakt! Hieronder geven we nog een paar tips om redelijk relaxed de verhuizing door te komen.

Maak een plan van aanpak

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maak een plan. Probeer data te hangen aan bepaalde momenten tijdens de verhuizing. Wanneer krijg je de sleutels van je nieuwe woning? Wanneer moet je uit je huidige woning? Wat moet er nog gebeuren in je nieuwe woning? En wanneer kun je daar beginnen? Hoe moet je de huidige woning achterlaten en wat moet je daar nog voor doen? Dit soort dingen zijn ankers in je verhuizing waar je de rest omheen kunt plannen. Je gaat dus van grote gebeurtenissen naar kleiner en kleiner om die voor elkaar te krijgen. Wanneer komt de verhuiswagen? Dan weet je ook wanneer je alles ingepakt moet hebben. Hoeveel vrienden en familie komen helpen? Dan weet je ook koffie, thee en broodjes je moet regelen. Hang je plan groot in het zicht op en vink af wat al gedaan is.

Maak een plan van aanpak

Weggooien en opschrijven

Als je kamers leeg gaat halen kom je tot de ontdekking dat je veel meer spullen hebt dan je dacht. De verhuizing is de ideale gelegenheid om te ontspullen. Open een account op Marktplaats en verkoop de spullen die je al jaren niet meer gebruikt. Dat levert ook nog wat geld op want een verhuizing is al duur genoeg. Je kunt ze ook weggeven aan vrienden of familie. Of je doneert ze aan een kringloopwinkel. De rest pak je zorgvuldig in en stop je netjes in verhuisdozen die je systematisch labelt. Schrijf op het label wat erin zit en in welke kamer de doos thuishoort.

Nieuwe stek inwijden

Als je eenmaal in je nieuwe huis zit geeft het een goed gevoel als de boel lekker schoon is. Dus boenen, poetsen, lappen en dweilen maar! Vergeet ook niet om de geslaagde verhuizing te vieren met vrienden en familie die je daarbij hebben geholpen. Dus kom maar op met die champagne en hapjes om je nieuwe stek in te wijden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *