De nieuwste industriële trends van 2022 0

De nieuwste industriële trends van 2022

De industriële woonstijl behoort al jaren tot de absolute favorieten. Dat wil echter niet zeggen dat de trend door de jaren heen niet is veranderd. De woonstijl ziet er vandaag de dag namelijk heel anders uit dan pakweg vijf jaar geleden. De basis is misschien nog hetzelfde, maar de invulling is heel anders. Inmiddels zitten we al op de helft van 2022 en kunnen we stellen dat de industriële trends van dit jaar weer nét een tikkeltje anders en stiekem nóg aantrekkelijker zijn dan vorig jaar.

Ben jij wel weer toe aan wat vernieuwing binnen jouw industriële interieur? Of beschik je al jaren over hetzelfde interieur en wil je juist de industriële richting op, maar heb je geen idee waar je op moet letten? Lees dan snel verder. In dit artikel behandelen we namelijk alle nieuwe industriële woontrends van 2022.

Verschillende vormen

Toen de industriële trend pas net opdook in Nederland, werd deze nog vaak geassocieerd met ‘eentonig’ of ‘deprimerend’ door de strakke lijnen, het donkere kleurgebruik en het gebrek aan accessoires. Wanneer de trend niet op de juiste manier wordt uitgevoerd, kan dit inderdaad het geval zijn. Gelukkig zijn er door de jaren heen steeds meer nieuwe toevoegingen gedaan aan deze woonstijl. Inmiddels is deze dan ook allesbehalve saai, eentonig of deprimerend.

Zo zien we dit jaar de combinatie van verschillende vormen veel terug. Hierbij wordt het gebruik van rechte lijnen volledig teniet gedaan. In plaats daarvan wordt er een combinatie gemaakt tussen rechte lijnen en geometrische vormen. Denk bijvoorbeeld aan een ronde tafel met daarboven strakke wanddecoratie industrieel. Zo geef je het interieur een speelse en natuurlijke uitstraling.

Kies voor warme, natuurlijke materialen

Het gebrek aan warmere kleuren was vaak iets wat als tekortkoming van het industriële interieur werd gezien. Inmiddels is dat zeker niet meer het geval. Want mede dankzij enkele ingenieuze oplossingen is het industriële interieur namelijk net zo warm en sfeervol als ieder andere woonstijl. Misschien nog wel sfeervoller. Bijvoorbeeld doordat er meer met warme en natuurlijke materialen wordt gespeeld. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van staal en warm hout. Dat geeft direct een sfeervolle en natuurlijke look aan het interieur.

Bovendien past het gebruik van natuurlijke materialen anno 2022 bij vrijwel iedere woonstijl. We halen steeds meer van de natuur naar binnen. Tonen ons respect voor natuurlijke materialen en maken zeer graag gebruik van natuurlijke en duurzame meubels en accessoires. Met natuurlijke materialen zit je dus altijd goed.

Mix & match

Wie zegt dat je alles volledig in de industriële stijl moet hullen? Feit blijft dat veel van de kenmerken van de industriële woonstijl overeen komen met andere woonstijlen. Anno 2022 kiezen steeds meer mensen er voor om stijlen met elkaar te combineren. Door vanuit iedere stijl één kenmerk te pakken en deze samen te voegen. Zorg er hierbij wel voor dat je één rode draad vormt binnen je interieur. Zo komt alles samen en oogt het geheel niet rommelig of ‘onaf’. Laat je creativiteit de vrije loop en overtref jezelf met het eindresultaat.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *