De nieuwste recreatiewoning trends! 0

recreatiewoning trends

De vraag naar recreatiewoningen is de afgelopen jaren flink gestegen. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer Nederlandse gezinnen overwegen om een recreatiewoning aan te schaffen. Een kwart van deze mensen komt ook daadwerkelijk op de markt terecht. Een recreatiewoning kan bedoeld zijn voor eigen gebruik, maar we zien ook dat deze als investering gekocht wordt. In het laatste geval worden de recreatiewoningen verhuurd aan belangstellenden. Een recreatiewoning is helemaal hot anno 2018! Naar verwachting zal het aantal kopers de aankomende jaren voor het eerst boven de aankoop van nieuwbouw woningen uit komen. Dat is een ontzettend belangrijke verandering op de markt. Door de groeiende vraag zien we tevens dat de recreatiewoningen steeds luxer worden. Verkopers moeten zich onderscheiden en dat kan je goed merken. Denk jij er over na om een recreatiewoning te kopen? Wij vertellen je meer over de nieuwste recreatiewoning trends!

Luxe en bijzondere recreatiewoningen zijn in de trek

Waar we voorheen vooral sobere recreatiewoningen zagen, is het inmiddels duidelijk dat verkopers zich moeten onderscheiden op de markt. Er is zo ontzettend veel vraag naar recreatiewoningen dat het aanbod niet altijd voldoende is. Het is tevens een grote trend om te genieten van een luxe en bijzondere recreatiewoning. Je wilt immers ergens zijn waar je kunt genieten van luxe die je thuis niet ervaart. Ook de locatie speelt hier een belangrijke rol bij. Wil je graag een rustgevende plek om bij te komen en woon je in een drukke stad? Dan kunnen de Stebo chalets bij Stekelbos de uitkomst bieden. Deze bieden je niet alleen luxe, maar ook een prettige omgeving.

Dit vinden gezinnen met een leeftijdsopbouw tussen de 20 en 40 belangrijk

Ben je benieuwd waar het gemiddelde gezin tegenwoordig naar zoekt in een recreatiewoning? Het antwoord hierop kan je niet alleen helpen bij het vinden van een geschikte recreatiewoning voor jezelf, maar je ook helpen bij het maken van een weloverwogen investering. Door te weten waar de huidige trends nu naar leiden, zorg je voor een extra hoog rendement. Uit onderzoek blijkt dat toeristische attracties, bossen of stand en dagelijkse voorzieningen van groot belang zijn. Deze moeten in de nabije gelegenheid van de recreatiewoning zijn. Mensen willen echt het gevoel hebben dat ze ergens op vakantie zijn, ook al is het in eigen land.

Niet al te grote afstand

Gek genoeg willen de meeste mensen niet ver van hun hoofdwoning reizen. Dit heeft vaak te maken met korte weekendjes weg die anders niet mogelijk zouden zijn. Ze willen in de auto kunnen stappen en binnen enkele uren op de plaats van bestemming aankomen. Geen gedoe, enkel genieten. Hierbij geldt echter wel dat de omgeving heel anders moet zijn dan hun woonplaats. Ze moeten wel het gevoel behouden dat ze op vakantie zijn.

Recreatiewoning als beleggingsobject?

We zien recreatiewoningen steeds vaker als beleggingsobject. Een beleggingsobject waar je zelf ook nog eens veel plezier aan kunt beleven. Het lijkt dan ook een zeer slimme investering te zijn. Mensen zoeken steeds vaker naar een intiem plekje om een korte en fijne pauze in te lassen. Even een pauze van de drukte van alledaagse dingen. Wil jij investeren in een recreatiewoning? Kies dan voor een luxe woning in water- of bosrijke regio’s. Zo behaal je gemakkelijk het hoogste rendement.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *