De nieuwste trend: klein wonen 0

klein wonen

Klein wonen is misschien wel de meest opvallende trend van het afgelopen jaar. Je zal al snel denken dat dit komt door de torenhoge huizenprijzen en de zware taak van een passende hypotheek vinden. Toch blijkt dit niet alleen het geval te zijn. Klein wonen behoort op dit moment tot de nieuwste trend, vooral voor gemeentes die steeds meer vragen naar de bouw van kleinere woningen op mooie plekken.

Waar klein wonen?

De trend is niet alleen opkomend bij veel jongeren, maar ook bij gemeentes. Dit zorgt ervoor dat kleine woningen als paddenstoelen uit de grond schieten. Overal waar nog maar een klein stukje land beschikbaar is, wordt gebouwd. In grote steden, maar ook in dunbevolkte steden vind je deze prachtige, minimalistische woningen.

Door de toenemende vraag voor klein wonen zijn er verschillende plannen vanuit de overheid gemaakt om dit te bewerkstellen. Zo zijn deze woningen bijna altijd te huur, om zo extra flexibiliteit te creëren. Een levenswijze kan immers zo overboord gegooid worden. Er worden meerdere kleine woningen op een plek gevestigd, zodat er met gelijkgestemden bij elkaar geleefd kan worden. Tevens zorgt het ervoor dat mensen met weinig inkomen toch een goed dak onder hun hoofd kunnen krijgen. Dit zou het structurele probleem in de woningmarkt op kunnen lossen.

Voordelen klein wonen

Klein wonen brengt een hoop voordelen met zich mee. Afgezien van de voor de hand liggende voordelen is daar dan ook nog het grote voordeel van de omgeving. Dichtbevolkte steden hebben vaak nog maar weinig ruimte voor nieuwbouwwoningen, maar beschikken wel over kleine stukjes grond dichtbij voorzieningen. Zo merk je dat de gemeente de grootte van de woningen compenseert met de omgeving. Hierdoor vind je kleine woningen dichtbij het centrum, stations, universiteiten, etc.

Ook zijn er mensen die bewust kiezen om kleiner te wonen, zodat ze minimalistisch kunnen leven. Doordat ze kleiner wonen kunnen ze minder werken en daardoor zogezegd meer vrijheid creëren. Ze ervaren dat ze door minder te werken ook meer leuke dingen kunnen doen en gezelligheid op kunnen zoeken met vrienden of het gezin. Waar is immers het idee vandaan gekomen dat alles maar groter en beter moet zijn?

Een ervaring is belangrijker dan het bezit, zo luidt deze trend. Hoe denk jij over deze nieuwe trend? Zie jij het ook wel zitten om minimalistisch te leven? Ik ben heel erg benieuwd naar jullie ervaringen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *