De nieuwste tuin trends van 2019! 0

nieuwste tuintrends 2019

We zitten alweer halverwege maart en dat betekent dat de echte zomerliefhebbers al flink de zomerkriebels ervaren. We zijn al even getrakteerd op een paar mooie dagen en houden nu de weersvoorspelling verlangend in de gaten, verlangend naar de eerste echte mooie lentedag. Ondanks het verlangen is het wel fijn als deze dag nog even uitblijft. Er moet immers veel gedaan worden om je woning én tuin zomerproof te maken. Ben jij al aan de slag gegaan in de tuin? Stond een tuinstoel online kopen al op je prioriteitenlijstje? Nee? Neem dan de volgende tuin trends van 2019 van harte!

Milieu- en diervriendelijk tuinieren

2019 staat in het teken van duurzaamheid, respect voor natuurlijke materialen en dieren. Dit zien we niet alleen in de huidige woontrends terug, maar ook in de tuin trends van het komende jaar. Verantwoord tuinieren is nog nooit zo belangrijk geweest. Maar hoe pak je dit precies aan? Allereerst is het belangrijk om continu met het milieu en de dieren in de tuin rekening te houden. Niet alleen met je favoriete huisdieren, maar ook met insecten en vogels. Gebruik daarom altijd natuurlijke materialen en bemesting. Zo hou je de tuin én het milieu gezond.

Pasteltinten

Een nieuwe trend dit jaar is het gebruik van pasteltinten. Een liefelijke, zachte tuin is anno 2019 een ware must. Hierbij moet je niet alleen denken aan bloemen met pasteltinten, maar ook accessoires en het kleurgebruik in het tuinmeubilair. Vergeet echter niet dat veel kleuren trendgevoelig zijn. Kies daarom voor neutrale meubels en leuk het geheel op met accessoires in pasteltinten. Zo kom je niet ieder jaar voor een dure uitgave te staan.

Maak een statement

De tijd dat iedere tuin er hetzelfde uit zag is echt voorbij. Anno 2019 mag je echt een statement maken met je tuin. Wees dan ook niet bang om opvallende kleuren, materialen en planten te gebruiken. Deze geven de tuin alleen maar meer karakter en flair. Wissel symmetrie en grafische vormen af voor een geweldig mooi resultaat. Zo geniet je van een tuin die helemaal bij deze tijd past.

Wat moet je vooral niet doen?

Nieuwe trends betekenen tegelijkertijd dat er ook heel veel oude trends weggevaagd worden. Sterker nog: dit jaar zien we ware don’ts! Sommige tuinen zijn echt helemaal uit en passen niet meer binnen deze tijd. Wat dacht je bijvoorbeeld van een geheel betegelde tuin? Misschien geniet je zo wel van een onderhoudsarme tuin, maar erg levendig is het niet. Bovendien kan een rustieke tuin ook over onderhoudsarme kwaliteiten beschikken. Vraag eventueel aan een plaatselijke hovenier naar de mogelijkheden, want die volledig betegelde tuin kan echt niet meer!

Heb je geen tijd of geld om dit jaar veel aan de tuin te doen, maar ben je wel toe aan wat verfrissing? Koop dan enkele nieuwe planten en voeg wat goedkope accessoires toe en je tuin is weer als nieuw. Het hoeft niet veel te kosten om meer sfeer in de tuin te brengen. Laat je creativiteit de vrije loop en GENIET. Let the summer begin!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *