De nieuwste woonaccessoires in huis verzeker je met een goede inboedelverzekering 0

goede inboedelverzekering

Heb je pas een nieuw huis of heb je iets in je interieur veranderd? Bekijk dan eens of je een goede inboedelverzekering hebt. Het is ook slim om eens in de zoveel tijd je inboedelverzekering te vergelijken met andere inboedelverzekeringen. Zeker wanneer je bent verhuisd is het belangrijk om ook te bekijken of jouw inboedelverzekering nog up-to-date is. Heb je (nog) géén dan kun je op de website van Allianz Direct ook jouw inboedelverzekering berekenen. Zo weet je binnen een paar minuten wat het jou gaat kosten om jouw inboedel te verzekeren. Maar waarom zou je jouw inboedel willen verzekeren? En wat valt er nou precies onder een inboedelverzekering. Wat is verzekerd met een inboedelverzekering? Wat betaald de verzekeringsmaatschappij uit wanneer er schade wordt geclaimd. Allemaal vragen waarop wij gaan proberen een antwoord te geven.

Waarom is een inboedelverzekering belangrijk

Iedereen die ergens woont heeft inboedel in de vorm van een stoel, een bed, beddengoed, kleding en schoeisel. Wanneer je jouw inboedel niet verzekerd hebt, krijg je, in geval van schade, niets vergoed. Dat geldt voor alle inboedel in jouw huis, ofwel voor alle spullen die je bij een verhuizing mee kunt nemen. In de regel zal het allemaal niet zo’n vaart lopen dat je door schade alles kwijt raakt. Maar als dat wel zo is, dan ben je ook alles kwijt. Dan moet je alles dat verloren is gegaan opnieuw aanschaffen en dát moet je dan uit eigen zak betalen. Je kunt eenvoudig de premie van een inboedelverzekering berekenen. Je ziet dan in één oogopslag wat de kosten zijn voor een inboedelverzekering. Bepaal dan of je de premie van een inboedelverzekering wilt betalen of in geval van schade zelf voor die kosten wilt opdraaien.

Welke schade is verzekerd met een inboedelverzekering

Schade die (meestal) wordt gedekt door verzekeringsmaatschappijen is schade die wordt veroorzaakt door;

  • Brand, blus en rookschade
  • Blikseminslag
  • Neerslag in de vorm van regen, hagel of sneeuw
  • Storm, omvallende bomen of hijskranen
  • Waterschade door lekkage aan leidingen
  • Inbraak, diefstal en vandalisme

Wanneer bij een inbraak de sleutels van de deur zijn meegenomen kun je een vergoeding ontvangen voor het laten vervangen van je sloten. Moet je vanwege schade ontstaan door één van bovengenoemde oorzaken tijdelijk andere woonruimte huren dan kun je hiervoor een schadevergoeding ontvangen. Heb je een waterlekkage maar is niet duidelijk waar die leiding lek dan is schade die veroorzaakt wordt bij het zoeken naar dat lek ook gedekt. Je kunt, tegen een hogere premie, ook schade die is veroorzaakt door je eigen schuld en schade door schroeien en smelten verzekeren. Bijvoorbeeld een smeltvlek door een omgevallen kaars.

Wat en hoe betaald de verzekeraar uit wanneer schade wordt geclaimd?

Als je een schade meldt zal de verzekeraar daar gegevens van willen hebben. Maak dus foto’s en verzamel bonnen. Soms kan dit natuurlijk niet, zoals bij een brand. Wanneer je schade meldt zal de verzekeraar als eerste bekijken of de schade hersteld kan worden. Wanneer dat niet kan wordt bekeken hoe oud het geclaimde stuk is en wat de waarde daarvan nu is. Bij nieuwe artikelen krijg je meestal de nieuwwaarde vergoed. In andere gevallen zal de vervangingswaarde of de dagwaarde worden betaald. Er zijn ook spullen waarvoor je een maximum bedrag vergoed krijgt. Dat geldt onder andere voor:

  • Audio- en visuele apparatuur en computerapparatuur
  • Kunst, antiek, verzamelingen en muziekinstrumenten
  • Sieraden
  • Huisdieren
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *