Onmisbare items voor thuis om te hebben als ZZP’er 0

Onmisbare items voor thuis om te hebben als ZZP’er

In de laatste jaren is het aantal ZZP’ers flink toegenomen. De meeste ondernemers beginnen, omdat ze niet meer voor een baas willen werken of omdat ze noodgedwongen iets voor zichzelf zijn begonnen. Sommigen doen het zelfs naast hun fulltime baan. Deze mensen zien het leven van een ZZP’er als een hobby waar je geld mee verdient. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) stijgt het aantal kleine zelfstandigen met 40.000 tot 50.000 per jaar. Denk jij er ook aan om een eenmanszaak te beginnen? De voorwerpen die beschreven staan in dit artikel moet je dan zeker in je bezit hebben.

Computer met printer

Het ligt een beetje aan de aard van je onderneming welke computer je nodig hebt. Werk je vooral vanuit huis met een groot scherm, dan vind je het vast fijn om op een desktop te werken. Ben je veel de deur uit en bij klanten op bezoek, dan is een laptop juist ontzettend handig. Tegenwoordig worden groot scherm en laptop met elkaar gecombineerd. Zo heb je het beste van twee werelden. Een printer hoort ook bij je benodigdheden. Dat maakt het makkelijk om facturen of vakliteratuur te printen. Een goede printer van HP vind je bij PrintAbout. De beste printer gecombineerd met de HP cartridge 364 werkt snel en simpel.

HP cartridge 364

Internetverbinding

Zonder internet kun je nu eigenlijk niks meer. Via internet verstuur je mails en doe je de administratie. Eventueel breng je ook je website en social media op orde. Een snel werkende internetverbinding is gelukkig niet zo duur meer. Voor ongeveer 25 euro heb je bij een internetprovider een uitstekende aansluiting. Je kan zelfs je mobiele telefoon als hotspot gebruiken als er even geen WiFi in de buurt is. Let er dan wel op dat je niet te snel door je databundel heen bent.

Eigen vervoer

Als ondernemer wil je wel de mogelijkheid hebben om te reizen. Sommige klantgesprekken gaan niet digitaal, zeker niet als het om grotere bedragen gaat. Ook voor het gesprek met je business coach zul je soms toch echt de deur uit moeten. Tweedehands auto’s zijn soms voor een goede prijs te vinden op internet of bij de dealer. Een ov-abonnement is fiscaal aftrekbaar als je ZZP’er bent. Kijk op de site van de Belastingdienst of check bij je boekhouder hoe je dit als aftrekpost op je aangifte kan invullen.

Kantoor om in te werken

Heel veel kleine zelfstandigen werken graag vanuit huis. Het voordeel hiervan is dat je alle vrijheid hebt. Toch vinden mensen het soms ook fijn om de deur uit te gaan. Kijk bij jou in de buurt wat de mogelijkheden zijn voor flexplekken. Voor een paar tientjes per maand kun je een flexplek huren, waar je zelfs thee en koffie kan zetten. Je hebt geen afleiding van je vertrouwde omgeving, waardoor je met volle focus je werk blijft doen. Het is dus zeker waard om daarin te investeren. Net als een ov-abonnement is dit ook fiscaal aftrekbaar.

flexplek

Telefoon

Het allerbelangrijkste is een goede telefoon. Hiermee regel je alles! Je kan bellen of FaceTimen met klanten, je mail checken en contact houden via whatsapp met de hele wereld. ook internetbankieren is heel makkelijk via de app van de bank waar je klant hebt. Natuurlijk kun je kiezen voor een hele dure telefoons, maar gelukkig zijn er ook smartphones voor een lage prijs die ook nog eens heel goed werken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *