Op deze manier richt je makkelijk een jongenskamer in! 0

Of je nu gaat verhuizen of je de kamer gewoon wilt veranderen. Het kan erg lastig zijn om voor een jongen de kamer in te richten. Want wat willen jongens precies en hoe kan je dit op geen gemakkelijke manier terug laten keren in de kamer? De slaapkamer inrichten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Een likje verf

Hoe je een kamer gemakkelijk een jongensachtige uitstraling kan geven is natuurlijk met een likje verf. Veel jongens houden van donkere kleuren en ruw materiaal. Kies dus voor felrood, donkerblauw of groen.

Kies een thema

Veel jongens hebben als zij klein zijn wel een fascinatie voor iets stoers. Dit kan van alles zijn. Zo zijn er jongens die later brandweerman willen worden, of die niet kunnen stoppen met het lezen van de verhalen van Mowgli. Kleed de slaapkamer aan in een bepaald thema voor echte woonbeleving. Zo zijn er tegenwoordig bijvoorbeeld hele leuke bedden op de markt waardoor je het gevoel hebt dat je in een auto slaapt, of juist met een glijbaan ‘s ochtends naar beneden kan.

Muurstickers

Een andere manier om een kamer snel op te vrolijken is met muurstickers. Natuurlijk kunnen posters ook, maar deze zien er toch iets minder verzorgd uit. Een muursticker is vrij gemakkelijk aan te brengen en vrolijkt een kamer meteen op.

Heb je geen zin om een muursticker op de muur te plakken en wil je toch voor posters gaan? Kies er dan voor om de posters in te lijsten. Dit ziet er een stuk netter uit, maar is toch heel gemakkelijk.

Kratten

Een trend van de afgelopen jaren is het werken met pallets en kratten. Mensen maken hier boekenkasten van, maar gebruiken het ook om spullen in op te bergen. Door de ruwe uitstraling van hout is dit dus ook een heel leuk (en daarnaast, goedkoop) idee voor een kinderkamer. Je kunt eigenlijk allerlei kratten gebruiken, het is heel persoonlijk wat je fijn vindt. Veelal zijn houten kratten het mooist. Vraag rond in de buurt of iemand er een paar heeft liggen, anders zijn ze tegenwoordig ook al in veel meubelwinkels te koop.            

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *