Op zoek naar een versterker? Een aantal tips 0

Audiobronnen zoals een CD speler, computer of mixer hebben een zwak signaal. Hierdoor kunnen de speakers niet kunnen worden aangestuurd. In deze gevallen is het belangrijk dat er een versterker wordt aangesloten. Wil je een versterker kopen? Dan zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Wij vertellen je er graag meer over.

Welk type versterker past bij mijn wensen en eisen?

Als je op zoek gaat naar een versterker dan zijn er diverse types waar je uit kunt kiezen. Wij vertellen je meer over de diverse typen:

  • Hifi-versterkers: deze versterkers zijn geschikt voor thuisgebruik. Bijna alle Hifi versterkers zijn gemaakt voor het aansluiten van 8 Ohm luidsprekers.
  • PA-versterkers: de PA-versterkers zijn geschikt voor gelegenheden waar dagelijks intensief gebruik wordt gemaakt van een versterker, zoals cafés, discotheken of andere horecagelegenheden.
  • Disco-versterkers: uitermate geschikt voor de beginnende DJ. Deze versterker kan aangesloten worden aan 8 Ohm luidsprekers.
  • 100 volt versterkers: op deze versterker kun je meerdere speakers aansluiten zonder dat de versterker beschadigd raakt. Dit type is geschikt voor winkelstraten, magazijnen, kantoren en stadions.
  • Karaoke versterkers: dit type is geschikt voor een karaokeset.

Karaoke versterkers-

Klasse-AB of Klasse-D?

Een ander belangrijk punt om op te letten bij het kopen van een versterker, dat is of je een klasse-AB of een klasse-D versterker nodig hebt. Een klasse-AB versterker heeft meerdere transistoren om het signaal te versterken. Een klasse-D wordt vaak digitaal aangestuurd. Het heeft een lager stroomverbruik dan klasse-AB versterkers. Bedenk dus goed van te voren wat je precies in een versterker zoekt om zo een juiste keuze te maken.

Hulp bij een versterker uitkiezen?

We raden je altijd aan om goed de specificaties en kenmerken te lezen als je een versterker wilt kopen. Op deze manier kun je een juiste aankoop verrichten. Heb je nog vragen of wil je graag advies op maat? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder zodat je een juiste keuze maakt en heel veel plezier zult beleven van jouw nieuwe aankopen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *