Openhaard vervangen? Kies voor een inzethaard! 0

wat is een inzethaard

Een open haard is erg sfeervol, vanwege het knisperende haardvuur en het mooie vlammenspel. Je bent direct in contact met de warmte van het vuur en ruikt misschien wel het hout. Er is alleen een maar: een open haard heeft een laag rendement. Dit komt omdat er veel warmte verloren gaat via de schoorsteen. Als u een open haard heeft, is het mogelijk om deze te laten ombouwen tot een gesloten haard. Dit kan met een inzethaard. En met alsmaar stijgende gas- en energieprijzen is dat een slimme zet.

Wat is een inzethaard?

Een inzethaard is een convectiekachel die speciaal is ontworpen om in bestaande situaties geplaatst te kunnen worden. Met een inzethaard kunt u nog steeds een ‘echt vuur stoken’, alleen dan achter glas. U geniet van de sfeer van het echte vuur, maar dan met veel meer vermogen en rendement. Bovendien is stoken achter glas veel veiliger. Een ander voordeel van een inzethaard is dat het rookkanaal onzichtbaar kan worden weggewerkt. Inzethaarden zijn leverbaar in allerlei afmetingen en modellen.U kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende omlijstingen of vuurzichten. Er zijn ook modellen die op maat gemaakt kunnen worden. Zo is er voor iedere situatie een passende inzethaard.

inzethaard

Twee toppers: Dik Geurts en Wanders

De inzethaarden van Dik Geurts en Wanders zijn speciaal ontworpen voor inbouw in bestaande situaties. Zonder al te veel aanpassingen kan een inzethaard worden gemonteerd in de opening van de open haard. Kenmerkend voor inzethaarden is dat er een omlijsting van staal te zien is. Er zijn inzethaarden met alleen een vooraanzicht, maar ook inzethaarden met glas aan de rechterzijde of linkerzijde. Zo geniet u van twee kanten van het vuur. De inzethaarden van Dik Geurts en Wanders zijn absolute topmerken met inzethaarden van hoge kwaliteit. Een aantal series van dit merk is uitgerust met ventilatoren, waardoor de ruimte sneller opwarmt. Als het nodig is kan een inzethaard helemaal op maat worden gemaakt.

Afwerking van de schouw

Een inzethaard kan heel strak worden weggewerkt in een mantel of een schouw, waardoor het niet meer opvalt dat er op die plek eerst een open haard heeft gezeten. Maak van de nieuwe schorsteenmantel een gezellige plek. Met accessoires als een houtmand en een haardstel maakt u de schouw helemaal af.

kacheladvies

Deskundig kacheladvies

Een open haard vervangen door een inzethaard is een hele klus. U doet er dus verstandig aan om u goed te laten informeren. Zo is het belangrijk dat u rekening houdt met het vermogen van de inzethaard. De meeste inzethaarden verwarmen een woonkamer zonder problemen. Het rookkanaal mag zo weinig mogelijk bochten bevatten. Als u zeker wilt weten dat de inzethaard op de juiste wijze wordt gemonteerd, schakel dan een erkend en professioneel bedrijf in. De monteurs van Kachelsenhaardenwinkel kunnen uw huidige openhaard ombouwen tot een gesloten systeem. Heeft u hierover een vraag? Neem dan telefonisch contact op met 0226 – 357900 of stuur uw mail naar verkoop@kachelsenhaardenwinkel

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *