Een opgeruimde werkplek voor efficiënt werken 0

opgeruimde werkplek

Als je efficiënt wilt werken is een opgeruimde werkplek een must. Het kopen van een goed bureau is daar al de eerste stap bij, maar wat kan je nog meer doen om te zorgen voor een opgeruimde werkplek en wat zijn nu echt de voordelen hiervan? Zelf ben ik ervan overtuigd dat je kan uitblinken in je werk als je eerst zorgt voor een geschikte omgeving. Het lijkt mij ook erg logisch: wie kan er nu wel werken op een vol bureau? Alleen al de angst om je kopje koffie om te stoten kan je storen tijdens je werkzaamheden. Nieuwsgierig hoe je dit kan aanpakken? Ik ben op onderzoek uit gegaan! Trek er eens een paar uur voor uit en ga aan de slag met de volgende tips.

mooi bureau

Gooi dingen weg!

We kennen de situatie wel: lades zitten vol met geopende brieven en op ons bureau liggen stapels met papieren, pennen en andere kleine spulletjes die de ruimte verstoren. In veel van de gevallen liggen er papieren die al gedigitaliseerd zijn of die je echt niet meer nodig hebt. Gooi deze dan ook gelijk weg! Zorg ervoor dat je jezelf aanleert om na het openen van elke brief na te gaan of je deze nog nodig hebt. Als dat niet zo is, belandt hij in de prullenbak. Als dat wel zo is, berg je hem direct netjes op. Zo heb je nooit overbodige spullen op je bureau liggen.

volle bureau

Archiveer papieren

De meeste troep op een werkplek ontstaat door papieren. Als deze niet weggegooid kunnen worden is het van groot belang om een duidelijk systeem te bedenken, zodat ze veilig en netjes weggeborgen zijn. Archiveer zoveel mogelijk papieren in mappen en vergemakkelijk je zoektocht door het gebruik van tabbladen en verschillende mappen. Deze mappen kun je vervolgens weer opbergen in een handige kast. Zo heb je alles bij de hand en kan je het ook snel weer vinden als dat nodig is.

Geef kleine spulletjes een vaste plek

Er zijn waarschijnlijk genoeg spullen op je bureau die je maar eens in de zoveel tijd gebruikt. Deze kunnen dan ook best een andere plek toegewezen krijgen. Zorg dat ze netjes opgeborgen zijn in een lade van het bureau of in een dichte kast. Natuurlijk mogen spulletjes die vaak gebruikt worden wel zichtbaar op het bureau. Je kan het bureau wel overzichtelijker maken door bijvoorbeeld gebruik te maken van een pennenbakje of een mandje met plaats voor andere benodigdheden.

Zorg voor een serene sfeer

Een opgeruimd huis staat gelijk aan een opgeruimd hoofd geldt ook als het gaat om je werkplek. Natuurlijk bereik je een opgeruimd hoofd niet alleen met flink opruimen. Ook de juiste sfeer kan hierbij helpen. Het ophangen van fotolijstjes en gezellige tekeningen van de kinderen is natuurlijk heel fijn. Toch kan dit ook zorgen voor een verstoring van je concentratie. Natuurlijk kan je ze wel meenemen, maar hang ze dan ergens op uit het directe zicht. Zorg vooral voor een neutrale kleur aan de muur en zo min mogelijk troep op je bureau en geniet van een serene sfeer. Je zal merken dat je werktempo snel omhoog zal gaan.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *