Wil je jouw ouders mee laten betalen aan de hypotheek? 0

Wil je jouw ouders mee laten betalen aan de hypotheek

Misschien ben je jong, net getrouwd en wil je samen een huis gaan kopen. Dan moet je ook denken aan het afsluiten van een hypotheek, wat best een hoge kostenpost kan zijn. Je hebt kans op meer hypotheek als ouders garant staan. Dus indien je ouders mee betalen aan de hypotheek kun je een hogere hypotheek krijgen. Handig toch? Je kunt dan dus ook voor een huis gaan, die boven de waarde van de oorspronkelijke hypotheek ligt. Er zijn diverse banken die dit mogelijk maken. Jouw ouders zetten dan een handtekening voor het bedrag dat jij bij het kopen van een huis niet kan betalen. Meer hypotheek als ouders garant staan kan jou vele voordelen opleveren.

Houd rekening met bepaalde regels

Echter moet je wel rekening houden met bepaalde regels indien je gebruikt maakt van meer hypotheek als ouders garant staan. Zo dien je bijvoorbeeld tussen de 18 en 40 jaar oud te zijn en het geld moet je binnen twee jaar gebruiken. Ook kun je het geld gebruiken om bijvoorbeeld erfpachtrechten van je eigen woning af te kopen. Het is een tip om (maar dit kost ook weer geld) een financieel adviseur in te huren, zodat je er zeker van bent dat je straks niet voor verrassingen komt te staan. Er wordt altijd gekeken naar het vermogen dat jij en jouw ouders samen hebben. Aan de hand daarvan wordt bepaald wie wat betaalt. Je kunt ook naar jouw bank stappen, om meer informatie in te winnen over meer hypotheek als ouders garant staan. Het is trouwens toegestaan dat je meerdere belastingvrije schenkingen ontvangt, maar daar zit wel een maximum bedrag aan.

Wat kost vloerverwarming?

Misschien heb je een hypotheek afgesloten, en heb je je huis inmiddels gekocht. Alles is ingericht. Het zou zomaar kunnen dat je ook nog vloerverwarming aan wilt schaffen. Maar wat kost vloerverwarming? Daar hangt zeker een prijskaartje aan vast. Het ligt eraan hoeveel oppervlakte vloer je wilt laten verwarmen. Hierbij een indicatie van de kosten: voor een vloer van tot 10 m2 betaal je zo’n 800 euro. Voor veel meer oppervlakte, zoals tot 80 vierkante meter betaal je al gauw tussen de 1700 en 1860 euro. Nu heb je een indicatie van de kosten. Het lijkt veel, maar een vloerverwarming heeft onwijs veel voordelen. Zo heb je meer ruimte voor jouw inboedel en is het goed voor de algehele conditie van je huis. Tevens heb je constante verwarming, wat zorgt voor warme voeten in de winter en een comfortabel gevoel in huis. Over het hele jaar gezien zijn de kosten ook lager dan een gewone cv. Online kun je nog veel meer info vinden, of neem contact op met een verwarmingsinstallateur over wat kost vloerverwarming.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *