Paard aan huis houden? Simpele budgettips om geld te besparen! 0

Paard aan huis houden

Een paard aan huis houden. Dit is iets waar de meeste paardenliefhebbers wel minstens één keer van hebben gedroomd. Dat is dan ook geen wonder, want een eigen paard biedt enorm veel voordelen. Natuurlijk hoef je geen enorme lap grond te hebben om een paard te kopen. Het is ook mogelijk om deze elders te huisvesten en hier regelmatig op bezoek te gaan. Toch voelt dat anders. Je bent minder goed in staat om een geweldige band op te bouwen omdat je niet de enige verzorger bent. Daarnaast heb je vaak minder te zeggen over de voeding die het paard krijgt, omdat dit vaak bij de huisvesting in begrepen zit.

Een paard aan huis biedt véél meer. Als het mogelijk is kan dit dan ook een droom zijn die uitkomt. Wil jij ook een paard aan huis houden? Maar ben je met name bang voor het financiële plaatje? Hier vind je enkele simpele budgettips.

Vergelijk producten online

Een ruitersport winkel online vinden is tegenwoordig eenvoudig gedaan. Het aanbod is ontzettend groot. Hier kan je eenvoudig verzorgingsproducten, voeding en praktische zaken kopen. Kortom, een winkel waar je voor vrijwel alles terecht kan op het gebied van paarden. Het grote voordeel van online kopen is dat er altijd wel ergens leuke acties of kortingen gelden. Zo hoef je nooit te veel uit te geven.

Zorg er daarom altijd voor dat je vóórdat je online koopt eerst de producten online zorgvuldig vergelijkt. Dit kost eventjes wat tijd en moeite, maar is het zeker waard. Ook op verzendkosten kan je zeker nog een hoop besparen. Wil je een grote bestelling doen en moet je alsnog verzendkosten betalen? Vraag dan of een paardenliefhebber in je nabije omgeving nog wat nodig heeft, zodat jullie de verzendkosten kunnen delen. Dit heeft ook zeker zin wanneer je slechts enkele euro’s van het minimumbedrag voor gratis bezorgen verwijderd bent. Zo profiteren jullie allebei van dit grote financiële voordeel.

Koop voer in grote hoeveelheden

Je bent vaak veel goedkoper uit wanneer je een grotere bestelling aan voer en hooi plaatst. Het is natuurlijk begrijpelijk dat je wellicht niet voldoende opbergruimte hebt om dit ook daadwerkelijk netjes op te bergen. Daarom is het verstandig om hierbij de hulp van de buurt in te schakelen. Wellicht zijn er nog meer mensen met paarden aan huis. Hoe mooi is het dan om voer altijd gezamenlijk in te kopen en te verdelen? Zo behouden jullie allemaal voldoende opbergruimte en profiteren jullie van een lagere prijs. De hooiruiven zijn zo snel gevuld en het hoeft helemaal niet duur te zijn om dit voor elkaar te krijgen.

Leef zuiniger

Ook op de vaste lasten kun je vaak besparen bij het zorgen voor je paard. Let bijvoorbeeld op het dagelijkse watergebruik. Je kunt bijvoorbeeld ook een simpele regenton aanschaffen en regenwater opvangen. Dit kan je vervolgens weer gebruiken voor het wassen van je paard, het schoonmaken van de voederbakken en de paardenstal.

Je kunt er ook voor kiezen om de verlichting aan te pakken. Vervang bijvoorbeeld alle gloei- en halogeenlampen voor LED. Dit levert al snel een fikse besparing op. Hierdoor hou je weer geld over voor het verzorgen van je paard, het kopen van voer. Misschien is zelfs springhindernismateriaal kopen dan weer mogelijk!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *