Zo kies jij jouw perfecte vloerkleed 0

vloerkleed kieze

Eindelijk is het zover: je mag je nieuwe woning betreden en eindelijk beginnen met inrichten. Dit is het moment waar je heel lang naar uitgekeken hebt, maar nu het eindelijk daar is, is het toch wel ontzettend spannend. Als je eenmaal in de kamer staat, besef je pas hoeveel ruimte er is. Zelfs na het plaatsen van al je zorgvuldig gekozen meubels en accessoires, ontdek je dat je iets mist. De ruimte oogt kaal en sfeerloos. Terwijl je je hoofd breekt om te ontdekken wat er precies schort aan de ruimte, schiet het je plotseling te binnen: een vloerkleed! Ondertussen is die gedachte al een tijd geleden en ligt er nog steeds geen vloerkleed in de kamer. Het vinden van het perfecte vloerkleed kan dan ook best wel lastig zijn, maar met de volgende tips is deze zoektocht snel achter de rug. Wij geven je 3 tips voor het vinden van het perfecte vloerkleed.

1. Kies voor de juiste maat

Allereerst is het belangrijk dat je het formaat van het vloerkleed voor je ziet. Meet de ruimte waar hij komt liggen op en bekijk hoe je hem wilt hebben. In de wat traditionelere woonkamers zie je dat vloerkleden vaak een groot gedeelte van de kamer beslaan, maar in strakke en moderne inrichtingen wordt juist vaak gekozen voor een klein en smal vloerkleed. Ben je niet zo visueel ingesteld? Leg dan het formaat van het vloerkleed uit op de grond. Doe dit met kranten of boeken. Zo zie je precies hoeveel ruimte je overhoudt tot de muur en de meubels. Op basis van die informatie kan je vervolgens op zoek naar vloerkleden – Tapeso.nl.

vloerkleed zwart

2. Het vloedkleed is het centrale middelpunt van de ruimte

Het is belangrijk om voor ogen te houden dat het vloerkleed de belangrijkste factor van de ruimte is. Deze bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer en uitstraling van de ruimte. Hier moet je dan ook aan denken als je op zoek gaat naar de juiste kleuren of dessins. Het kleed moet immers wel passen bij de huidige inrichting en accessoires. Het kan dan ook slim zijn om eerst een kleed aan te schaffen en dan pas te gaan shoppen voor meubels en accessoires. Is het hiervoor al te laat? Dan is het belangrijk om de regel: less is more, goed toe te passen. Kies voor een neutrale en rustige kleur, zodat je het kleed minder onopvallend maakt. Deze zal vervolgens de uitstraling van de meubels en accessoires versterken.

3. Zorg voor contrast in de ruimte

Ben je iemand die wel houdt van een uitdaging? Ben je niet bang om te experimenteren en ben je dol op een unieke uitstraling? Dan ben je waarschijnlijk razend enthousiast geworden bij het lezen van de huidige woontrends. Colorblocking is tegenwoordig helemaal in en kan zeker ook toegepast worden bij het uitzoeken van een nieuw vloerkleed. Natuurlijk moet je er niet voor zorgen dat de kleuren vloeken en blijft de bovenstaande uitspraak, less is more, gelden, maar je kunt zeker wel een speelse twist aan je woning geven. Kies bijvoorbeeld voor een leren vloerkleed in combinatie met zachtere meubels of ga voor andere materialen die op het eerste gezicht niet bij elkaar passen, maar eenmaal in de realiteit elkaars uitstraling versterken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *