Planten met prachtige gekleurde bloemen. 0

We lichten twee planten er uit die prachtige bloeien met gekleurde bloemen.

Als eerste de vlinderstruik. Een vlinderstruik is een heester plant. Het is een struik die veel en mooie bloemen krijgt. De naam zegt het al ook trekt de vlinderstruik heel veel vlinders. De vlinderstruik bloeit van juli tot september. Je hebt vlinderstruiken met prachtige paarse, witte, gele, roze of blauwe bloemen. Zonder te snoeien kan de vlinderstruik 4 meter hoog worden. vlinderstruik

Planten van een vlinderstruik.

Een vlinderstruik groeit overal. Zelfs op arme grond zal hij nog steeds prachtig groeien en bloeien. Voor het beste resultaat kun je het beste de struik in de zon planten of een warme plaats. Wat je beter niet kunt doen is op een natte grond planten.

Snoeien van een vlinderstruik.

Het snoeien van een vlinderstruik is essentieel. Het is een snelgroeiende struik, snoei je hem niet dan zal hij snel uit de perken groeien. Je kunt de struik het beste in het voorjaar (maart) snoeien. Je kunt hem dan tot 30 cm boven de grond snoeien. Hij zal in hetzelfde jaar nog weer uit groeien tot een hoogte van 150 tot 200 centimeter. En ondanks de snoei zal hij weer uitbundig gaan bloeien. Jaarlijks snoeien bevorderd de bloei. Een vlinderstruik bloeit namelijk op de jonge takken die verschijnen na snoeien. Snoei je niet dan zal de struik elk jaar minder en minder bloeien.

Als tweede heb je de hortensia.

De hortensia is een bekende plant die je veel tegenkomt in de Nederlandse tuinen. Het is een bladverliezende tuinplant. Ze kunnen uitgroeien tot grote struiken. Je hebt verschillende soorten. Zo heb je de boerenhortensia, pluimhortenisa en de Annabellle. Hortensia bloeit met prachtig grote bloemen. In kleuren als wit, roze, rood, paars en blauw. Sommige verkleuren ook nog eens gedurende het seizoen. Ze bloeien van mei tot september. Van alle heesters bloeien de hortensia’s het langs. Het is dan ook een sterkte plant, met stevige takken.

blauw hortensia

Planten van een hortensia.

Een hortensia staat het liefst in de zon of halfschaduw. Het beste is een normale tot zure tuingrond. Een hortensia kan wel tot 3 meter hoog worden. Op en m2 kun je 3 tot 5 hortensia planten. Dit hangt af van de grote bij aankoop

Snoeien van een hortensia.

Een hortensia hoef je niet perse te snoeien. Je kunt wel de bloemtakken af knoppen om de bloemen als snijbloem of droogboeket te gebruiken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *