Prachtige lichtinval met plissé gordijnen 0

plisse gordijnen

Steeds vaker kiezen mensen voor de luxe van plissé gordijnen om hun woning mee te verrijken. De keuze voor gordijnen is de afgelopen jaren steeds moeilijker geworden. Het aanbod is immens groot en we beseffen steeds meer dat gordijnen een interieur kunnen maken of breken. Deze kennis zorgt ervoor dat we het lastig hebben bij het maken van een definitieve beslissing. De keuze voor plissé gordijnen is dan ook niet zomaar gemaakt. In dit artikel hopen we die beslissing een stuk gemakkelijker te maken. We vertellen wat plissé gordijnen precies zijn en waarom de talloze voordelen een doorslaggevende factor zijn in jouw uiteindelijke beslissing.

plisse gordijnen hout

Wat zijn plissé gordijnen eigenlijk?

Natuurlijk weet iedereen wat gordijnen zijn en waarvoor ze worden bedoeld. Tegenwoordig is de keuze echter niet meer zo simpel. We praten niet meer alleen over gordijnen, maar ook over shutters, rolgordijnen, duogordijnen, plissé gordijnen en zonwerende gordijnen. Dit rijtje is nog maar het begin van ellenlange lijst van verschillende soorten raambekleding. Wat maakt plissé gordijnen uniek?

Plissé gordijnen zijn veel minder bekend bij het grote publiek. Als het aan ons ligt, gaat daar de komende tijd zeker verandering in komen. Het gordijn biedt de gebruiker talloze voordelen. Het uiterlijk is daar één van. Plissé gordijnen zien we niet enkel als functionele raambekleding. Ze worden gezien als een belangrijk decoratief element die elk interieur kan verrijken. Over het algemeen spreken we over twee verschillende varianten:

  • De top-down variant: hierbij wordt het gordijn van boven naar beneden uitgevouwen.
  • De top-down/bottom-up variant: deze gordijnen kunnen van boven naar beneden én van beneden naar boven uitgevouwen worden.

plisse gordijnen zwart

De voordelen van plissé gordijnen

Plissé gordijnen kennen talloze voordelen. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

  • Spelen met de lichtval: plissé gordijnen bieden je de mogelijkheid om eindeloos te variëren met de lichtval in huis. Je kunt het lichtval op elk moment van de dag aanpassen op de vraag naar zonlicht. De bekendste vorm van plissé gordijnen zijn de zogenaamde ‘top-down/bottom-up,’ hierbij is het mogelijk om het gordijn zowel van onder naar boven als van boven naar onder te verplaatsen. Dit is ideaal als de zon in de ochtend laag staat en in de middaguren hoog. Zo creëer je op ieder moment van de dag een prachtig lichtval.
  • Plissé gordijnen kunnen altijd op maat gemaakt worden: bij sommige raambekleding is het niet mogelijk om deze te plaatsen op moeilijke ramen. Denk bijvoorbeeld aan kantelramen of lichtkoepels. Het kan dan ook best lastig zijn om hiervoor de beste gordijnen te vinden. Plissé gordijnen kunnen op elk raampartij geplaatst worden. Laat de maten vakkundig opmeten door een professioneel en geef enkel een erkende leverancier de opdracht om deze gordijnen op maat te maken. Zo ben je altijd verzekerd van de hoogste kwaliteit.
  • Besparen op de energiekosten is nog nooit zo gemakkelijk geweest: we weten allemaal dat ons huis de meeste warmte verliest uit de duren, muren en ramen. Dat laatste kan je echter voorkomen door te investeren in kwalitatieve raambekleding. Kies bijvoorbeeld voor een tweelaagse plissé gordijn voor extra isolatie. Dat scheelt je de komende winter een hoop in stookkosten!
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *