De praktische keuken: wat gebruiken we allemaal? 0

praktische keuken

Niets is zo leuk als je eigen gerechten bereiden en die serveren aan familieleden of, leuker nog, gasten. Koken en bakken geeft minstens zoveel voldoening als het nuttigen van je culinaire creaties.

Dat betekent dat je wel bepaalde voorzieningen in huis moet hebben om goed aan de slag te kunnen. Wat is nu echt onmisbaar om een geslaagde maaltijd te verzorgen? Dat hangt natuurlijk geheel van je favoriete gerechten en persoonlijke voorkeuren af, maar toch hebben we een aantal cruciale keukenaccessoires op een rijtje gezet ter inspiratie. Doe er je voordeel mee!

Vlam in de pan!

We weten dat we je dit eigenlijk niet hoeven te vertellen maar we doen het stiekem toch. Dé basis voor iedere keuken is een degelijk stel pannen. Koken, bakken, braden, al wat opgewarmd moet worden maar niet geschikt is voor barbecue, oven of magnetron gaat meestal de pan in. Zorg er daarom altijd voor dat je een geschikte pannenset in huis hebt en dat ze samengaan met jouw kooktoestel. Sommige pannen zijn universeel maar anderen zijn specifiek bedoeld voor gas of inductie.

pannenset

Ze smelten de kazen!

Veel familiebijeenkomsten gaan gepaard met de aloude fondue traditie. Gezellig toch, samen een vorkje prikken en dippen in kaas of chocolade? Voor deze – letterlijk en figuurlijk – beproefde maaltijd die perfect is voor een feestelijk samenzijn, heb je een fondueset nodig. En ingrediënten niet te vergeten!

Wat zullen we drinken…

…zeven dagen lang, wat zullen we drinken, wat een dorst! Er is genoeg voor iedereen, dus pakken we glazen, zev- Oké, we wijken nu wat af van de oorspronkelijke tekst maar we nemen toch aan dat je genoeg glaswerk in huis wilt hebben om jezelf en je gasten iets te drinken in te kunnen schenken. Glazen zijn er in allerlei soorten en maten en zeker met die voor wijn moet je goed nadenken wat je waarin serveert; voor witte wijn heb je namelijk een ander glas nodig dan voor zijn rode broertje. Kenners merken het verschil!

Gooi d’r voor mij maar zo’n biefstuk op, Jan!

Oké, we nemen je even mee naar een plek buiten de keuken. Tenzij je natuurlijk over een riante buitenkeuken beschikt! Hoe het ook zij, als de zomer is aangebroken, vertoef je wellicht graag op je terras. En als je daar ook nog eens je maaltijd kunt nuttigen, wat wil je dan nog meer?! Zodra de dagen langer warm blijven is het de hoogste tijd voor een gezellige barbecue. Dus inderdaad, Jan, doe mij zo’n lekkere doorbakken biefstuk!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *