De PVC vloer, een nieuwe trend, populairder dan ooit! 0

pvc-vloeren

De PVC vloer wint steeds meer aan populariteit in Nederland. Steeds meer huishoudens kiezen voor het genot van duurzaam materiaal met de karakteristieke uitstraling van een houten vloer. Of je nu zoekt op PVC vloeren Amsterdam of op PVC vloeren in geheel Nederland: je zal continue verrast worden met het aantal vloeren dat op dit moment aangeboden wordt. Niet heel vreemd natuurlijk nu de vraag naar deze vloeren enorm gestegen is. Maar wat maakt PVC vloeren eigenlijk zo’n populaire keuze?

Wat is een PVC vloer eigenlijk?

Voordat we het gaan hebben over de talloze voordelen van PVC vloeren is het eerst belangrijk om een duidelijk beeld te schetsen van de vloer zelf. Want wat is een PVC vloer eigenlijk? Een PVC vloer is een vloer die de karakteristieke uitstraling van een houten vloer bezit, maar waar geen hout aan te pas komt. Dat klinkt best vreemd nietwaar? In plaats van hout wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van kunststof en een laag PVC. Doormiddel van verschillende technieken wordt de uitstraling van de houten vloer tot in perfectie nagebootst.

Voordelen van een PVC vloer

Het is niet voor niets dat de PVC vloer steeds populairder wordt in Nederland. De vloer kent talloze voordelen. Wij zetten de belangrijkste voor jou op een rijtje:

  •       Duurzaam: een PVC vloer is ontzettend duurzaam en daarmee de perfecte toevoeging aan elke woning die wat meer wilt letten op de kleintjes en het milieu. De vloer is beresterk waardoor het, in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat of vinyl, jarenlang mee gaat. Tevens zullen beschadigingen niet snel optreden door de dikke laag PVC. Ideaal dus voor gezinnen met kinderen of huisdieren.
  •       Onderhoudsvrij: een PVC vloer hoeft in tegenstelling tot een echte houten vloer vrijwel niet onderhouden te worden. Enkel stofzuigen en dweilen (zonder reinigingsmiddel!) is voldoende.
  •       Geluiddempend: de PVC vloer wordt steeds vaker in appartementen, maisonettewoningen en flats gelegd. Daar is ook een goede reden voor, want de vloer heeft als unieke eigenschap dat het geluid absorbeert.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *