PVC vloeren uiterst veelzijdig in gebruik 0

PVC vloeren uiterst veelzijdig in gebruik

PVC vloeren winnen in Nederland zeer snel aan populariteit. Dat is niet raar want PVC vloeren zijn uiterst veelzijdig in gebruik. Niet alleen in kantoren en bedrijven maar ook thuis kunt u de vele voordelen ervaren van deze onderhoudsvriendelijke en zeer duurzame vloer. De PVC vloeren zijn verkrijgbaar in veel verschillende prijsklassen, trendy looks en heel veel dessins van betonlook tot graniet en van houtlook tot zandsteen. Er is dus altijd een PVC vloer te vinden die past bij uw huis of kantoor en binnen uw budget ligt.

In elke ruimte past een PVC vloer

PVC vloeren zijn oersterk en slijt- en watervast. Ook in de badkamer kan dus gebruik gemaakt worden van deze soort vloeren. Omdat ze extra slijtvast zijn worden PVC vloeren ook veelvuldig toegepast in ruimten waar dagelijks veel mensen passeren zoals in scholen of winkels. Een andere positieve eigenschap van PVC vloeren is dat ze zeer geluiddempend werken. Dat kan prettig zijn wanneer u buren heeft die onder u wonen in een flat of appartementsgebouw. Het onderhoud van een ruimte met een PVC vloer is eenvoudig. Gewoon stofzuigen en dweilen is voldoende. Let wel op dat wanneer er onverhoopt toch een vlek op de vloer te zien is, u deze best direct weghaalt. Dit voorkomt dat de vlek doordringt in de PVC.

Waaruit bestaat uit een PVC vloer?

De PVC vloeren van Martijn de Wit vloeren bestaan uit drie verschillende lagen. Te weten een toplaag, een bedrukte filmlaag en de rug. Die laatste is daarbij bepalend voor de kwaliteit van de hele vloer. Wanneer de rug gemaakt is van zuiver PVC zorgt dit voor stabiliteit van de vloer. De zogenaamde filmlaag bepaald het uiterlijk van de vloer. Dat kan een houtmotief zijn maar ook betonlook of graniet. Dit dessin wordt volgens een hotpressmethode op de pvc film gedrukt. Hierdoor blijven de kleuren authentiek. Als laatste is er dan nog de toplaag die verkrijgbaar is in verschillende diktes. De toplaag dient als bescherming van de vloer.

PVC en vloerverwarming, een perfecte combinatie

PVC vloeren en vloerverwarming zijn echt een perfecte combinatie. Doordat de PVC vloer de warmte snel opneemt en doorgeeft is er een groot rendement aan warmte. De vloer is immers een perfecte warmtegeleider. Soms zelfs zo goed dat er geen extra verwarmingsmiddelen nodig zijn in de betreffende ruimte. PVC voelt warm en comfortabel aan en heeft een veel zachtere structuur dan parket of laminaat. U kunt daarom gerust met blote voeten over de PVC vloer lopen.

Duurzaam en milieuvriendelijk

In het productieproces van een PVC vloer worden geen schadelijke stoffen en weekmakers gebruikt. Dat is natuurlijk prima voor het milieu. In sommige vloeren wordt daarnaast zelfs gebruik gemaakt van gerecycleerd materiaal wat onnodige verspilling van grondstoffen voorkomt en bovendien zeer aantrekkelijk kan zijn voor de prijs van de vloer. U kunt een PVC vloer zelf leggen maar uiteraard ook laten leggen door professionals. Door hun ervaring zullen zij de klus een stuk sneller kunnen klaren zodat u snel kunt genieten van uw vloer.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *