Scandinavische woonstijl in huis halen 0

Houten jaloezieen op maat gemaakt

Heel Nederland blijkt de laatste tijd helemaal fan te zijn geworden van de Scandinavische woonstijl. In bijna elk bekend woonprogramma of woonblog kom je tegenwoordig coole Scandinavische meubels en accessoires tegen. Niet gek ook, want het Scandinavische design is ook gewoon erg tof! Ze houden van het minimalisme; strakke meubels zonder veel details, een fijn kleurenpalet en producten die uit de natuur komen. Geen wonder dat wij zo graag wooninspiratie opdoen voor onze eigen woonkamers en keukens! De Scandinavische stijl geeft je woning een moderne en warme uitstraling die je huis betovert. Maar hoe haal je nu die Scandinavische stijl in huis? Natuurlijk zijn er heel veel manieren, lees hieronder onze drie beste tips.

Creëer zoveel mogelijk licht

Veruit de belangrijkste sfeermaker in huis.. licht! In Scandinavië is licht erg schaars gezien de dagen vaak donker, somber en kort zijn. Scandinaviërs halen dan ook graag veel licht in huis. Hoe meer, hoe beter. Deuren en ramen moeten helemaal open kunnen en ook de raamdecoratie speelt hierbij een belangrijke rol. Houten jaloezieën zijn misschien wel de beste variant raamdecoratie die aansluit op de Scandinavische woonstijl. Je kan de lichtinval in de woonkamer helemaal zelf bepalen doordat je de lamellen zelf kunt instellen. Witte houten jaloezieën zorgen voor een rustige sfeer en past super goed in jouw Scandinavische woning.

Wit in de basis

Scandinaviërs zijn gek op wit. Het wordt natuurlijk snel donker in die landen en dit wordt gecompenseerd met allerlei lichte kleuren. Wees creatief met je kleurgebruik: om zoveel mogelijk sfeer en licht in huis te halen is het ook belangrijk om je kleurgebruik aan te passen op je Scandinavische interieur. Pasteltinten zijn altijd goed: combineer het met veel wit, hier en daar wat grijs en je stunning interieur is helemaal klaar.

Natuurlijke materialen

In een echt Scandinavisch interieur kan geen hout ontbreken. Een witte basis wordt aangevuld met lichte houten meubels en accessoires. Hoe ver je dit doortrekt is natuurlijk jouw eigen keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houten keuken, een houten plafond of een houten muur.  Vind je dat net wat te heftig dan kan je ook gaan voor enkele houten meubels of woonaccessoires. Typisch Scandinavisch is een grijze bank met houten poten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *