Radiografische auto kopen: Alles waar je op moet letten. 0

Radiografische auto kopen: Alles waar je op moet letten.

Veel mensen zien radiografische auto’s als speelgoed. Maar alhoewel er goedkope ‘speelgoed’ RC auto’s zijn, zijn er ook zeer snelle en technologisch hoogwaardige radiografische auto’s. Auto’s die een stukje technische kennis en goede rijvaardigheden vragen van de eigenaar. Zeker bij echt snelle RC auto’s zoals de traxxas xrt. Daarom bespreken we in dit artikel alles waar je op moet letten als je een radiografische auto aanschaft. Wanneer je de juiste kennis hebt over de RC auto die juist is voor jou maakt het de hobby ook meteen een stuk leuker.

Zelf bouwen of meteen racen?

Wanneer je een radiografische auto wilt gaan aanschaffen dan kom je meteen voor een grote keuze te staan. Kies je namelijk voor een zelfbouw KIT of ga je voor een ‘ready to run’ auto? Een ready to run hoef je slechts uit de doos te halen, op te laden en je kunt ermee gaan racen. Bij zelfbouw zul je de auto zelf in elkaar schroeven. Een beetje technische handigheid is wel fijn maar je krijgt ook een duidelijke handleiding. Je leert veel van zelf de auto in elkaar zetten. Ook leer je de auto van binnen en buiten kennen. Dit is wel zo handig mocht er op den duur iets kapot gaan. Dan heb je de kennis om zelf het probleem op te lossen. Er zijn ook competitie kits. Bij deze kits zijn de materialen van zeer hoog materiaal. Denk aan carbon, titanium, gehard staal etc. Daardoor is de prijs ook hoger. Bij deze kits moet je ook zelf de elektronica kiezen en de type banden. Het is dus echt een auto bouwen die zo snel mogelijk is voor in competities. Net zoals de constructeurs competitie bij Formule 1.

Tweewiel of vierwielaandrijving

Het is een keuze die misschien niet zo heel belangrijk lijkt bij het kiezen van een radiografische auto, maar dat is het wel. Een tweewiel RC auto heeft namelijk minder slijtage en efficiënter stroomgebruik. Maar het is wel moeilijker rijden. Zeker voor beginnende coureurs is een vierwielaandrijving mogelijk de betere keuze.

Type auto’s

Er zijn verschillende soorten RC auto’s en welk type de juiste keuze is voor jou hangt af waar je de auto voor wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld racen op een verharde weg of ga je veel meer offroaden op gras en zand? Je kunt bij off-road auto’s kiezen voor een monstertruck of fStadium truck zoals de rustler traxxas of een buggy. Ook zijn er crawlers en scalers. Dit zijn auto’s die erg behendig zijn en daardoor zeer goed in parcours rijden. Met deze auto’s kun je obstakels overwinnen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *