Realiseer een droomterras met deze tips 0

droomterras

De lente is eindelijk weer aangebroken en we dromen nu al van die heerlijk warme dagen, waarop we met familie en vrienden fantastische momenten kunnen beleven in eigen tuin. Ben je de trotse eigenaar van een eigen terras en kan je niet wachten tot je deze eindelijk weer kan gebruiken? Met behulp van de volgende tips maak jij je droomterras lenteproof en heb je er de hele zomer profijt van.

1. Creëer extra warmte

In de lente kunnen de avonden nog best wel eens koud zijn. Zodra de zon ondergaat verkassen jullie dan ook snel naar binnen. Maar waarom nou eigenlijk? Wat is er nu gezonder voor je dan de frisse avondlucht? Als je geen zin hebt in extra dekens voor buiten, kan een terrasverwarmer de ideale oplossing zijn. Hier geniet je niet alleen van op de kille lenteavonden, maar het kan je ook helpen om ook in de winter hier meer tijd door te brengen. Even wat extra vitamines en buitenlucht opdoen en je reserves zijn weer aangevuld. Heb je geen zin om hiervoor naar de winkel te gaan? Shop een terrasverwarmer dan gewoon online via barbecueshop.nl.

terrasverwarming

2. Zorg voor wat extra comfort

Een nieuw seizoen is de perfecte tijd om de comfort van je terras nog even goed onder de loep te nemen. Zijn je meubels niet meer wat het geweest is? Of mis je toch dat ruimtelijke gevoel? Ga dan aan de slag met het aanschaffen van nieuwe meubels. Voor een terras zijn ruime en comfortabele meubels perfect. Voorkom het gevoel dat je met elkaar op een kleine ruimte zit samengeperst. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een goede overkapping en zonnewering. Natuurlijk is een beetje zon heerlijk, kies daarom altijd voor een dynamisch systeem.

nieuwe meubels terras

3. Maak van jouw terras een verlengstuk van je woning

Voeren de kleuren zwart en wit de boventoon in jouw woning? Voer deze stijl dan ook door bij je terras. Je zal merken dat je zo al snel een verlengstuk van je woning creëert. Hierdoor lijkt je woning groter en zorg je voor een waardevermeerdering van je huis.

verlengstuk terras

4. Gebruik accesoires

Net als in je woning is het belangrijk om wat fijne accesoires aan te brengen om zo een persoonlijke noot te geven aan je terras. Je kan dit bijvoorbeeld doen door een paar kaarsen of leuke bijpassende kussentjes. Je kan ook helemaal out-of-the-box denken en zelf accesoires maken die passen bij je tuin en terras. Gebruik bijvoorbeeld een oud kinderlaarsje als bloempot. Zo geef jij niet alleen oude spullen een nieuwe functie, maar zorg jij ook nog eens voor de perfecte persoonlijke noot.

5. Zorg voor goede verlichting

We weten allemaal dat je op zomeravonden het liefst zoveel mogelijk tijd doorbrengt in de tuin. Het is dan ook belangrijk om zorg te dragen bij de juiste verlichting. Kies voor sfeervolle en functionele verlichting om de zomeravonden eeuwig te laten duren.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *